Princeske
| SENTA je napisal/a: |
| Ksilitol, sorbitol, manitol, maltitol sirup, aspartam, sladilo, gumijeva baza, zgoščevalec.... Verjetno bo problem sladilo.Senta |
Ne vem, če je katera teh sestavin "zelo kritična", razen morda zgoščevalca. Bi se mu pa jaz kljub vsemu izognila, ker me cela vrsta teh umetnih sladil odvrača. Poleg tega sem v knjigi Tudi z OH ste lahko zasvojeni prebrala, da imajo umetna sladila enak učinek na porast sladkorja v krvi kot trsni sladkor. Možgani namreč samo dobijo informacijo o sladkem in slinavka odreagira temu primerno.
Kljub vsemu, pa en ali dva "čigumija" sem ter tja, ne bosta naredila posebne škode. ![]()
| SENTA je napisal/a: |
| Julija, hvala. Imeti moraš domišljijo in malce prilagodiš pa gre. Naslednji teden gremo na smučanje. Verjetno bodo prevladovale beljakovine, OH ne bodo sigurni. Ne bo grozno narobe?Senta |
Vsaj za zajtrk si privošči kake kosmiče ali kos pz kruha (lahko ga spečeš doma in odneseš s seboj). Nekaj dni bo sigurno zdržal.Čepa boš imela na razpolago zamrzovalnik, pa itak ni panike.
JulijaKer je tale topic namenjen jedilnikom, predlagam, da se za vsa vprašanja preselimo semle
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1277
ali pa odpremo novo temo, ki bo namenjena samo vprašanjem in odgovorom. Zaradi drugega pisanja, postanejo jedilniki nepregledni in se je teže znajti. Sploh za nove, ki potrebujejo ideje.
Se strinjate?
JulijaVčeraj:
kozarec vode, mandarin
Z: polnozrnat kruh, kavica
K: 3 jajca na oko in malo dušene zelenjave od včeraj
M: mandarini
V: 2 grška jogurta z marmelado brez sladkorja.
sobota:
2 mandarini
Z: pz palačinki z marmelado bs
K: čista kokošja juha, piščančji zrezek, motovilec in radič v solati
M: skuta 0% mm s cimetom in ščepom fruktoze
V: motovilec in radič s kuhanim kokošjim mesom, zabeljeno z lahko kislo smetano in malo domače majoneze
Julija
Včeraj:
Kozarec vode
Z: polnozrnat kruh z marmelado, kavica
K: zelenjavno mesna enolončnica
M: jabolko
M1: čokolada ![]()
V: zelenjavno mesna enolončnica
Danes:
Kozarec vode
Z: polnozrnat kruh z marmelado, kavica
K: goveja juha brez zakuhe, meso z juhe, hren, kuhana zelenjava (cvetača, brokoli), bučke na žaru s sirom in tržaško omako, solata (mešana in zelje s korenjem), kava z mlekom
M: nekaj prekrškov na zabavi (ampak, torti sem se pa odrekla)
V: grški jogurt z marmelado bs
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Princeske

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom