Hrustljav piščanec iz pečice
| vida70 je napisal/a: |
| meni pa najbolj pomaga, ce 365 dni na leto zmerno jem vida70 |
Si me pa nasmejala! Meni namreč tudi to pomaga. Bilo je pa prav luštno prebrat! The best.
![]()
| anja27 je napisal/a: | ||
|
Lahko bi pa tudi rekli, da imajo nekateri praznike 365 dni v letu ![]()
| ežoj je napisal/a: |
Ma, Loni, kje pa, saj smo večinoma laufali, sicer brez superg, pa vseen,............. od kavča do mize, pa nazaj do kavča, pa do hladilnika.........in tako štiri dni, bo treba na vago stopit, žih mi manjka ene par sto gramov. ežoj |
Ma, ežoj, kje je pa romantika tekanja in
v supergah po frišnem snegu, vse z mislijo, da te na koncu pričakuje kuhan vinček in nekaj dobrega za prigriznit. In potem
takoj zgine. Ne, letos me pa res niso prav nič okužili kaki napadi požrešnosti, vsaj ne pri hrani. Edino Lidkini pralineji so bili za dol past, teh bi pa še repete, ma bo treba počakati.
Pa še nekaj je res, da tolikokrat kot sem bila v preteklem mesecu nekam povabljena na pojedino, tudi nisem bila še nikoli. Očitno imam tudi družbo bolj neješče sorte, ker se ni nikjer opazilo kakršnih koli pretiravanj glede količin.
In če sem jamrala, da me ni zagrabilo nobeno božično novoletno vzdušje in s tem pekarija, je letos očitno zapihal nov veter, pečica laufa vsak dan in to večkrat. Še dobro, da grem jutri nazaj v službo![]()
Reca, blagor tebi ( da imaš tako pospravljeno podstreho). V " real life " nas, ki imamo težave z prekomernim nažiranjem in pitjem, zadeva izgleda mal drugače. ( o principu: jemo da živimo in ne živimo da jemo, pa kdaj drugič ).
V ponedeljek rečemo, bome se prerinili z ostanki od nedelje, v torek imamo slabo vest in iz zamrzovalnika izvadimo meso za golaž, ki ga ne pripravimo ker smo mogli it zobozdravniku, v sredo bi jedli praženega piščanca in pomfri, v četrtek vržemo mački meso od torka in pripravimo polento z mlekom, v petek vsi imajo obveznosti in nobenega ni za kosilo, v soboto itak imajo vsi obveznosti..........., in tako iz tedna v teden, in ko pridejo prazniki, si rečemo, sedaj bomo doma in se bomo mal razvajali............., no nekateri rečejo, da se nažiramo in pijemo, nama pa tolk paše.......
Pa ko so že prazniki ( recimo novoletni ), seveda ne bomo lačni in nakupimo vsega, pol za silvestrovo spečemo nekaj masa in rib, seveda se prenažremo ( saj je res tok dober, pa še zraven ne bomo žejni ), prvega januarja jemo sarmo, pol za večerjo ribe, ki jih nismo vse porabili prej, drugega pa imamo sarmo, pa pečenko........... tretjega smo že vsega siti, nič več ne paše, tuhtamo kaj bi zmrznili, četrtega nas povabijo na kosilo, ko pridemo domov je treba porabit kilo pa pol svinjskega, drugače se bo pokvarilo, naredimo paprikaš ( ravno se hladi ) .........................
ežojKatarina, tudi moja zgodba ima ozadje, da sem takšna, kot sem. Meni se je vaga pred leti ustavila pri 84 kg. Pa sem z veliko padci (sem štejem to, da sem praktično shirala v nulo ob nezdravem nejedenju praktično ničesar - pusti mlečni izdelki in sadje ter zelenjava) danes ponosna, da mi je vse skupaj uspelo izpeljati do trenutno 59 kg, kar mi pa čisto ustreza. Do spomladi jih bo verjetno še kaj manj, se dobro poznam. Vem pa še nekaj, da ne smem ponovno pasti pod 56 kg, ker takrat ratam samo še kavčwoman, pa ne v pomenu, da se redim pred TV, ampak v tem, da ničesar ne morem zaradi pomanjkanja volje do življenja.
Torej, pamet v roke.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljav piščanec iz pečice

Bretonske palačinke