25. jan 2009 19:31
Kar refošk,boš najbolj zadel... je pa res , da kot vidiš so okusi različni, zato kar boš postregel bodo pojedli in popili. petardica
25. jan 2009 19:31
Kar refošk,boš najbolj zadel... je pa res , da kot vidiš so okusi različni, zato kar boš postregel bodo pojedli in popili. petardica
25. jan 2009 20:02
Najbolj zanesljivo je, da človek kombinira stvari, ki prihajajo iz iste regije (kontintentalnega vina in sredozemskega pršuta jaz ne bi dala skupaj, razen če bi imela kak dekonstruktivistični koncept). V tem delu se strinjam z boorisom, čeprav jaz bi dala kak sir zraven (meni paški lepo sede zraven). Vendelina jr.
25. jan 2009 20:19
Kaj potem piti h gorenjskim salamam? Šnopček menda ne?
rimljanka - zasebno mnenje
25. jan 2009 20:39
A veš, da še nikoli nisem jedla nobene gorenjske salame... Anyway, tale gorenjsko zadevo bi z enim smiselnim razmislekom lahko umestila med srednjeefropsko-kontinentalno kuhinjo.....blazno težko bi pa pršut povezala s kontinentalnim espritom.....The point is, da neke suhomesnate jedi, ki prihaja iz regije, kjer uspeva vino, ne bi servirala z vinom iz čisto druge regije. Na gorenjskem itak vino ne uspeva, tako da lahko daš h gorenjskemu suhomestnatem proizvodu neko vino, ki prihaja iz rahlo primerljive regije.... Vendelina jr.
25. jan 2009 20:55
ker sem iz konca kjer je teran doma, stavim na njega. lp, dober tek! _kekec_
25. jan 2009 22:39
Točno v tem zaporedju: pršut, vino, sir. Vino mora biti absolutno teran. Tu ni debate. Dolores
26. jan 2009 8:44
Teran, se pridružem ostalim! Pa zraven pršuta ne sme biti nič kislega ( kumarice, gobice, paprike...), le domač sirček v olivnem olju pa kakšne mmmm dobre olive. In pa kot sem rekla - domač teran! Božansko! rolada
26. jan 2009 10:25
Jaz prisegam na paški sir in na vino Pelješac. K
26. jan 2009 10:46
Odličen izbor Karmina ampak kje pa je nacionalni ponos ? LP hedonist
26. jan 2009 10:59
K paškemu siru in Pelješcu menda dalmatinski pršut, h kraškemu pršutu pa teran ali refošk, olive k obema vrstama pršuta. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Azijska solata s kozicami
Goveja juha z valjanimi rezanci