Metuljčki s paradižnikovo omako
Pred kratkim, sem mamico vprašala, ali je kaj nakazala na Karitas, in mi je odgovorila, da nikoli nikomur nič ne nakaže.Bila sem kar malo začudena, saj je taka dobrosrčna .
Pa mi je povedala zgodbo, kako je bilo, ko je sama vsa ponižana šla na RK, da bi dobila kakšno pomoč. Doma je bila samo ena plača in majhna kmetije ter osem ljudi. V srednji šoli je imela dva otroka, ostali smo bili še v osnovni. Prišlo je tako daleč, da ni imela ne za kruh, ne za sladkor. Vsa ponižana se je odpravila na RK po paket. Gospa, ki je tam delala ji je rekla, da ne dobi nič, saj ima doma kmetijo. Lahko si predstavljate kako se je počutila.
Takoj za njo pa je prišla mlajša gospa, vsa naprfumana, sfrizirana , pozdravila se je z gospo na RK, bilo je očitno, da se zelo dobro poznate in dobila paket.
lp
mizarka| mizarka je napisal/a: |
Pred kratkim, sem mamico vprašala, ali je kaj nakazala na Karitas, in mi je odgovorila, da nikoli nikomur nič ne nakaže.Bila sem kar malo začudena, saj je taka dobrosrčna . Pa mi je povedala zgodbo, kako je bilo, ko je sama vsa ponižana šla na RK, da bi dobila kakšno pomoč. Doma je bila samo ena plača in majhna kmetije ter osem ljudi. V srednji šoli je imela dva otroka, ostali smo bili še v osnovni. Prišlo je tako daleč, da ni imela ne za kruh, ne za sladkor. Vsa ponižana se je odpravila na RK po paket. Gospa, ki je tam delala ji je rekla, da ne dobi nič, saj ima doma kmetijo. Lahko si predstavljate kako se je počutila. Takoj za njo pa je prišla mlajša gospa, vsa naprfumana, sfrizirana , pozdravila se je z gospo na RK, bilo je očitno, da se zelo dobro poznate in dobila paket. lp mizarka |
| iri je napisal/a: |
| Matilda, to niso bili euri ampak število ljudi, ki so ali pa še bodo postali "starši otrok sveta". Lp |
| kletka je napisal/a: |
| Verjamem, da bo moja izjava izzvala val ogorčenja, ampak sama mislim, da bi morali ljudem na črni celini poslati tudi kak zavoj kondomov oziroma jih podučiti o kontracepciji. Jaz si otrok zaenkrat še ne morem privoščiti, čeprav jih imam zelo rada in si jih zelo želim. Pa bo prišel kmalu čas tudi zanje, ampak za razumno število. Vsakdo lahko ostane brez službe, zboli, skratka se znajde v stiski in vsekakor podpiram pomoč v tej smeri. Ampak v teh državah tretjega sveta, kjer gledamo podhranjene otroke, pa mislim, da bi se morali problema lotiti pri izvoru, ne le gasiti požara. kletka |
Gre za način razmišljanja in povsem drug način oziroma vzorec življenja, naših vzorcev razmišljanja ne moremo kar preslikati na afriški kontinent, samo to je hotela strelka reči.
Sicer pa tudi v Slovenskih goricah pravijo "F.k je bogih ludi kruh" ...
Mi z mesečnim denarnim prispevkom pomagmo šolarju v Tibetu. Poleg tega, kar prispevamo našim, domačim dobrodelnim organizacijam, ali neposredno družinam, vsako leto tudi plačam položnico za Unicef.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Metuljčki s paradižnikovo omako

Ribja juha s testeninami