Moj vrt
ne vem, jaz lsitov ne bo porezala. Vsekakor pa lahko nekja čebulam porežeš liste in opazuj, kaj se dogaja......(boš vedela za prihodnjič). V teh vročih dneh bo čebula en-dva-tri pozorela. Nikakor pa ne bi (tako ali tako nikoli ne uporabljam takoh strupov) uporabila Ridomila.
Lucka52, motovilec kali, če seme NI sveže. Najbolj zanesljivo je, da vrečko najprej za nekaj dni daš v zamrzovalnik. Resno. Pospeši razgradnjo zaviralcev kalitve.
Lani sem posejala, pokrila toliko dni, da je vzklil, s časopisom in ga je bilo, kot bi ga imela za tepih.
Preberi, kaj je napisala karolina na linku: http://med.over.net/forum5/read.php?61,1684483 Morda ga pa res seješ prezgodaj.
Meni je zelo všeč slovenska sorta žličar. Semenarna Ljubljana ga ima v svojem naboru semen.
Ni vseeno, od kod si, ekorenci, lučka je iz topih krajev,......... Če bi primerjali, recimo, Koper in Rateče........ni vseeno, kaj kje kdaj sejemo in sadimo.
| lucka52 je napisal/a: |
| Lep dan vsem!
Ne vem, ce je ze bilo kaj povedanega o motovilcu, no bom vseeno vprasala: kako ga sadite, da vam lepo vzklije?Pa kasneje, pozimi, kako ga pokrivate?
Slisala sem ze nickoliko variant: da ga je treba potlaciti, pokriti, posaditi cimbolj pri vrhu,pa se kaj,ampak meni vsako leto slabse vzklije.Je kaljivost oz. kvaliteta semen vedno slabsa?
Ponavadi sadim holandski, kake izkusnje imate z drugimi sortami( sicer ni velike izbire, pa vendar).
lp |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Fini mini Bamboloni

Ploščati špageti z morskimi sadeži