| Ognjič je napisal/a: |
| ežoj je napisal/a: | Jaz imam na vrtu problem: jagode mi slabo obrodijo. Spraševal sem po drugih forumih, pa nihče ne ve, pa mikroelementi, pa pomankanje cinka.......... ma nimajo pojma. Pol su mi svetovali: vprašaj na kulinariko, tam se za vse dobi nasvet. Pa evo, vprašam: zakaj mi jagode tako slabo obrodijo, kot je videti na spodnj sliki? Se vnaprej zahvaljujem za strokovne odgovore!
ežoj |
Po moje je problem v kolih...moral bi imet kostanjevo kolčje, posekano mora bit pozimi, obeljeno...najbolj kvalitetni so kalani koli, njih konice pa z ognjem ožgane, da dlje trajajo (tudi jagode so večletno dračje)         
Ognjič 
|
Probleme z jagodami imaš zato, ker se pri gojenju nisi natančno držal napotkov luninega koledarja in splošnih astro in meta priporočil pri vzgoji jagodičnic.
Vidim, da si zgrešil že s količki, za uspešno vzgojo jagod je treba uporabljati le ročno nakalane kole iz robinije, posekani pa morajo biti v noči, ko luna prehaja iz vodnarja v ribi. Luna mora biti na tričetrt polna, sekači pa zvrhano, pomaga, če so rojeni v znamenju kozoroga, najbolj uspešni imajo od tri do sedem sester in cenijo opero.
Tega, da jagode sadiš zjutraj na dan polne lune si se očitno držal, saj so plodovi kar v redu. Listja pa ni, ker si bil ob saditvi najbrž obrnjen proti severu.
Pazi, da jagod ne boš obiral ob delnem ali kompletnem luninem mrku, če jih moraš na vsak način pobrati na tak dan, se v smislu varstva rastlin in zdrave pameti vsaj teden dni prej ali pozneje udeleži kakšnega performansa tandema Eclipse.
Jagod se ne dotikaj niti na mednarodni dan RK, ker bodo v nasprotnem primeru splesnele.
nola