v soboto skočim pogledat.
V tistem koncu sta včasih imela dva fanta cvetličarno.Seveda vsak svojo,Mogoče je pa kateri še iz tistih "včasih "cajtov.![]()
v soboto skočim pogledat.
V tistem koncu sta včasih imela dva fanta cvetličarno.Seveda vsak svojo,Mogoče je pa kateri še iz tistih "včasih "cajtov.![]()
| anaeva je napisal/a: |
O,super za informacijo o rukoli. krešo sem ponavadi sejala kar z berivko,ampak sedaj zaradi bolhic že leta ne več. In loki,so super ideja Blagovna menjava pa seveda še vedno deluje
Sem pa letos prvič posejala v lončke artičoko. Ker jo tule okrog mene po vrtovih še nisem zasledila bom videla,če bo sploh uspevala v deželi Notranjski. Mesta na vrtu jim še nisem določila,niti ne vem kaj zahtevajo. Glede na to,da so špargli preživeli že dve zimi,mogoče uspe tudi to. |
Kar poskusi z artičokami, nič ni hudega, če zgornji del pozimi pomrzne, spomladi bodo znova odgnale.
nolaJaz sem lani posejala lubenice kar na gredo. Zraslo jih je precej, bile pa so velikosti velike pomaranče. Bile so dobre.
Letos je v zemlji že krompir, čebula, česen, solata, rdeča pesa, koleraba, zelena, peteršilj, korenček (rdeč in rumen), bob, redkvica. Paradižnik pa je v koritu, visok je 15 centimetrov.
Tara,veliko veselja z vrtom ti želim.
In seveda za večino ratslin še ni nič prepozno.
anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/Tara, vsaj približno se drži luninega koledarja. ko boš sejala in sadila, ne bo ti žal. Ni treba jutri vsega ![]()
V bližnjo sosesko se je priselila ena gospa iz Prekmurja in si zaželela en košček zemlje, kjer bi si lahko kaj malega pridelala in zapolnila čas, ki ji ga sedaj, ko je upokojenka, ne primanjkuje. No in moj mož je bil prav vesel, da ji je lahko odstopil en kos njive, lepo zoral, pognojil in gospa je šla v akcijo in najprej posadila - fižol
. Pozabila je, da je tu podnebje kar precej drugačno kot na njenem bivšem koncu in da je le malo možnosti, da ji ga jutranje nizke temperature ne uničijo.
Sama nase je bila potem jezna, ker se ni malo posvetovala kako in kaj.
rrr
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolka v srajčki

Goveja juha z valjanimi rezanci