Pašta s pivom in slanino
| Reca je napisal/a: |
| Rimljanka, tvoja rukola je prva liga. Nobenih luknjic in grmički so fantastični. Zelo je okusna, veliko bolj kot tista, katero seme sem kupovala v semenarni. Sem jo že tudi razsadila in jo imam tudi v Kresnicah. lp Vesna |
Itak. Si kaj drugega pričakovala? ![]()
![]()
![]()
Jaz sem bolj nezaupljive sorte, ko je reca tist gor napisala, sem rekel moram preverit. Pridem do njene grede in evo, tukaj sedi grizlja redkvico in študira vrtnarsko literaturo, spredaj se vidi krompir ko cveti, to se pa bo pozneje hvalila:

počakam, da gre stran in hitro posnamem:

Grah že cveti, kaže da bo. Pogledam naprej:

solata že lepa, čebula za pri žaru čist uporabna. Pogled naprej:

Vov, solate imajo tolk, še pojest je na morejo, uhaja v cvet! Kaj še ima, moram hiter slikat, da me ne dobi:

ah, ribez, to se pa bo pol hvalila ko dozori. Prav sem imel, da nisem verjel: rukole ni videti nikjer.
ežoj
Redkvice ![]()
![]()
![]()
Škoda, solata gre v cvet! ![]()
Jaz pa za četrt kile graha na tržnici plačam celo premoženje ![]()
O.K., na mizici manjka prt
, kje pa je
.
V celoti pa ![]()
![]()
![]()
Pozdravček ![]()
Upam, da zdajle ne klesti toča po grahu, solati,.....v Ljubljani je arvno nevihta mimo, s točo tudi, pa, vsaj pri nas, nič posebej hudega, se mi zdi...... K sreči.
Zanima me, če kdo škropi paradajz z mešanico mleka in vode in kakšne so izkušnje?
AnjaSem mislila, da bo sodni dan:

bilo je malo toče, poglejte kakšne velikosti:

Pozdravček! ![]()
| anja27 je napisal/a: |
Zanima me, če kdo škropi paradajz z mešanico mleka in vode in kakšne so izkušnje? Anja |
Škropim plesnive vrtnine (niti ne paradižnika, ampak druge reči) -grmovje itd. Meni se je tudi zdelo malo prismojeno, moja mama je to enkrat slišala pri radijskih nasvetih pa sem klonila pod pritiskom in poskusila.
Kaj naj ti rečem anja, ja, deluje. Zakaj in kako pa ne vem.
nolaMogoče nam bo rimljanka razsvetlila obzorja, zakaj.
Tudi jaz sem slišala, predvsem za paradajz. Menila sem, da deluje pri vseh plesnivih vrtninah, tako da letos škropim 1x tedensko preventivno paradajz, bučke, kumare... grmovje niti nisem pomislila. Nola, hvala za namig. Ja, moja kolegica je imela zdrav paradajz (nepokrit) lani dolgo v jesen, ko smo mi vsi že zdavnaj pospravili tiste črne štrclje, ki so ostali od njega. Za en primer vem jaz, ti si še en primer, pa tvoja mama... Morda pa bo kaj dlje veselje letos. Hvala, nola.
Ali imate tudi vi letos manj rdečih polžev oz. skoraj nič?
Anja
Sporočilo je spremenil(a) anja27 dne 26. 2009 07:59Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pašta s pivom in slanino

Pivski kruh