Hempy polenta
| Vlado je napisal/a: |
| Rimljanka bi še jaz prosil za odgovor. Po ljudskem verovanju (baba rekla, baba kazala) velja, da se pekočina iz pekoče paprike z opraševanjem prenese na običajno papriko. Po prebiranju tvojega odgovora o bučah, pa bi rekel, da verjetno temu ni tako. Ali pač? |
Vedeti je treba, da so semena že naslednja generacija, .... ampak razdalja od enega do drugega konca vrta za opraševalce in poseben problem, tako da.... Bom verjela, ko bom izkusila, mi pravi moja naravoslovna natura.
Proxi, če sva zelo natančni, nosi seme genetski material matere, babice in svojega (ki je kombinacija materinega in očetovega), je trigeneracijska struktura. Pa ne bi zdajle bolj natanko ......razen če....
rimljanka
| vikica je napisal/a: |
Lučka, iz stranskih poganjkov bodo zrasli genetsko identični osebki, saj gre za "isto" rastlino. Saj veš, pri sosedi dobiš poganjek pelargonije, ki ti je tako zelo všeč, ker bi rada imela enako pelargonijo. Kloni, skratka.
O čudih, ki se bodo izcimila iz semen teh rumenih paradižnikov prihodnje leto, pa bi ti kvečejmu lahko kaj povedala šlogarca. Če so F1 generacija ti, ki si jih posadila, potem boš imela prihodnje leto pester vrt, če bo sploh katero seme kalilo.... Če pa niso, si lahko tudi presenečena, ker bodo enaki kot letos..... ali pa....
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hempy polenta

Svaljki s čemaževim pestom