Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako
Reca, tole je pa ena najbolj "odštekanih" idej za odganjanje srnic, kar sem jih kdaj slišala![]()
Pri nas so namreč tudi ljubiteljice radiča (verjetno so kaj v žlahti z "Nolinimi" srnami), predvsem rdečega, ohrovta se pa ne pritaknejo, kolerabe tudi ne - le rdečo peso so tašči oskubile jeseni.
Tast zato vsako leto prekrije radič s črno mrežico proti toči, ki jo na vseh robovih obteži s kamni, pa srnice ne morejo do slastnih radičevih srčkov.
Bom pa predlagala še tvoj sistem z lasmi v nogavicah (bom dala kar možu nogavice na noge - za res "orto" vonjave![]()
).
| anaeva je napisal/a: |
| naš bršlajn imamo v špalirju in sicer za senco,in kot zaščito pred firbci požrle so vsega,je pa ob terasi,in so ga jedle z terase,jo še malo pognojile,.. me je pa kar malo pri srcu stiskalo,če bom kje ob koncu vrta našla kakšno zastrpljeno,saj hedera niti ni tako nedolžna,.. očitno so preživele,saj so mi pred dnevi požrle tudi veje,ki sem jih prinesla z obale. anaeva |
Kar je strupeno za človeka, seveda ni nujno strupeno za neko drugo žival. Živali praviloma zelo dobro vedo, kaj pojesti in česa ne. Mehanizmi evolucije so za to poskrbeli, saj so pri človeku tudi, dokler je živel z naravo, večino tega smo izgubili na naši evolucijski poti.
| Loni je napisal/a: | ||
Vsaka glih ne, tako kot tudi nimajo koriandra in limonske trave, se selim po Lj iz ene štacune v drugo, korinader in dolgo vigno sem nabavila v Bauhausu, limonsko travo pa baje imajo v Kalii na Rudniku, še to mi manjka z mojega spiska.
Loni Makaroni |
Limonsko travo je skoraj bolje kupiti kot sadiko.....ker potrebuje kar nekaj časa za rast, pa vročino, vlago,.......in, da ne pozabim, ni prezimno trdna.
Proxima, ne dvomim, da si tole že prebrala. Morda sta to torej dve sorti, morda ne. Oni sivi bi pa lahko bil sivček, ne? Sorta na sortni listi Semenarne Ljubljana je Semenarna22.
| proxima je napisal/a: |
| [.... @Loni: koriander, ki ga kupis kot zacimbo (male sive kroglice) brez problema vzkalijo, tako da ga ni treba iskat po raznih baubavih..... |
| proxima je napisal/a: |
| A ni zanimivo, nasa druzinska kuhinjska klasifikacija je poznala 6 razlicnih sort fizolov (suh, tetovec za pasulj, svez luscen, strocji rumen, strocji zelen in fizol v konzervi, zadnji z najnovejso podvrsto Etin prebranac...:)))), v resnici jih je pa milijon... |
Mi smo imeli stročji, svež luščen pikast, svež luščen brez pik, srbski. :) Aja, kasneje pa še rja, rdeč, črn in bel. ![]()
| Vlado je napisal/a: |
| Preizkušeno ne vzkali vsak. Nekatere začimbe so verjetno sušene na vročini, ali pa so prestare. Kakorkoli že, pred selitvijo semena na vrt, preizkusi kaljivost na mokri servieti. lp Vlado |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako

Miklavževi parkeljni