Poletni svaljki z dimljenim lososom
| anja27 je napisal/a: |
Ali imate tudi vi letos manj rdečih polžov oz. skoraj nič? |
Ja, pa res, sem mislila, da je moja zasluga, ker sem jih lani tako vneto pobirala... ![]()
No, čigava zasluga je potemtakem, da jih pri nas še nikoli ni bilo, rdečih polžev.....![]()
Potem bomo zrihtali in ti jih prinesli, če jih pa še nikdar niste imeli. ![]()
![]()
![]()
Pozdravček!
Polžev je sigurno manj, sem pa na vrtu opazila kar nekaj velikih žab "krapanc", kar je super. Mogoče je polžev manj po zaslugi žab ali pa jih je manj nasploh. Pri nas jih je le še za vzorec, tu pa tam vidiš kakšnega, pa še to je majhen.
Reca, hvala za namig za škropljenje čebulčka in ostalih vrtnin z mlekom. Super! V čem je res finta tega mleka, da pomaga?
Anja| anitram1 je napisal/a: |
| kako pa kaj odganjate krta? anitram1 |
Zkaj bi ga? Krt je žužkojed, torej kot krastače (po tvoje krapance)..... Bodi vesela, da ga imaš na vrtu. In pravijo, da se ne marata z voluharjem...... še en razlog za krta v vrtu. Edina nevšečnost so krtine......
Ampak, jaz ga (krta) ne zamenjam za bramorje, polže,.....in še voluharja za povrh.
Ežoj, zakaj pa ne prideš še mojega vrta poslikat ![]()
![]()
E pa mm, ti mi pa daš del. Vsedem se v avto in pravac metropola, pa še mal naprej in smo na " licu mesta ".
Evo, prvi posnetek:

na sliki ja videti dve vrsti mona liza potatos proximus, zadaj dve vrsti potatos primora proximus, pa ena vrsta desire proximus. Še ena slika:

Tukaj naj bi bil kifličarikus proximus, pa nekam ti slabo kali, no, menda bo.
Za tole sliko pa nisem ziher a je s tvojega vrta ali pa sem kaj zamešal:

Spredaj je videti meto frinus jordanikus, levo pelin romanorum ( rimski ), zadaj žajbelj romanorum, in desno pehtranus domestica, bolj zadaj luštrekus domestica ( se opravičujem, da vas morim s strokovnim vokabularijem, drugega ne poznam, saj veste, mi strokovnjaki........
, matr, pišem učeno skor kot my dear lady frend ).
Eto mm, saj pri tebi še ni nič, ko bo mal zrastlo..........
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poletni svaljki z dimljenim lososom

Orehova rolada