Praženo zelje s krvavicami in krompirjem
Idealno mesto, pa za kakšne fajn buče tudi. Hokaido, recimo.
Mene pa zanima, če lahko mešaš različne sorte bučk, pa npr. melono, skupaj, na isti gredi? Predvidevam, da ja, glede na to, da seme itak vedno kupim :) 2 sadiki bučk sta mi namreč ostali in ju že cel teden nemarno prestavljam sem in tja. Pa bi ju dala kar k melonam :) Kaj pravite?
jasnaCel dan ti pobiram škodljivce, se lahko mal skopam:

ežoj
| jasna1 je napisal/a: |
Mene pa zanima, če lahko mešaš različne sorte bučk, pa npr. melono, skupaj, na isti gredi? jasna [sreca] |
Iz letos posajenih buč bo zraslo to, kar je v njihovem genskem zapisu, iz semen teh buč pa to, kar bo zapisano tam. Ker se bodo torej letošnje buče križale, je vprašljivo, kaj bo zraslo iz njihovih semen. Letošnja bera je torej zanesljiva.
Ne razumem pa, zakaj bi bilo rahlo smešno ali fizično nemogoče, da bi se križale 700 ali 800 m oddaljene buče. Buča je žužlkocvetka, opraševalci letajo tudi na km razdalje. Le križanje je z večanjem oddaljenosti pač manj verjetno.
rimljanka
Rimljanka, hvala za pojasnilo.
Petkico pa sem jaz razumela takole, da je pri njej to fizično nemogoče :)
jasnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Praženo zelje s krvavicami in krompirjem

Jugoslovenka