Brownie Muffins
| lidka je napisal/a: |
| Ne "predlagamo", ker je vse na koncu biznis... Je že res, da ločujemo, in je tako tudi prav, samo najkrajšo potegnemo le mi... lidka [sonce] |
Pri nas ločujemo odpadke od začetka 90-ih let, natančneje od leta 1993, smo ena prvih občin, ki so se lotile projekta ločenega zbiranja odpadkov, od 1.7.2000 še bolj organizirano. Na začetku sem bila "hišni ločevalec smeti" jaz, postpoma so se navadili tudi vsi ostali. Dosledno se držimo navodil, tudi zaradi tega, ker nam ostale odpadke odpeljejo samo 1 krat na 14 dni.
http://www.loska-komunala.si/apl/doc/74E5E17E.
Dodala sem link do podrobnih navodil, kam kakšen odpadek sodi, če ste kdaj v dilemi.
barbara9| matilda je napisal/a: |
| Kaj pa naredite z oljem od cvrtja? matilda |
Prav v globoki maščobi sicer ne cvrem, z maščobo, ki mi ostane po kastrolah, pa zabelim riž ali pašto in serviram zunanjim mačkam. Vsi smo zadovoljni.
nola| Reca je napisal/a: |
| In še kar se tiče firm: pri mojem možu so že zdavnaj dobili obvestilo, da je ločevanje nujno potrebno in da bo vsakršna neposlušnost kaznovana z visoko denarno kaznijo. Plača jo najemnik prostorov. V tisti ogromni zgradbi so taka obvestila dobili vsi, od SCT-ja, pa do manjših firm. Baje, da vsi spoštujejo in jemljejo obvestilo zelo resno in tako je tudi prav. Upam, da je ta tema dober poduk za vse tiste ki tega še ne počnejo in bodo to začeli že danes. lp Vesna |
| akim je napisal/a: |
| Bio razgradljive vrečke lahko kupite v DM - cena okoli 1 € (za 10 kosov), v Mercatorju - cena okoli 2 €, papirnate vrečke (ki pa jih manj priporočam, ker se zaradi vlage hitro raztrgajo) pa se dobi v Müllerju. Prve in zadnje so preizkušene - kupujem jih že skoraj 1 leto, papirnate pa malo manj.akim |
V Müllerju niimajo samo papirnatih vrečk za bio odpadke, ampak tudi take iz razgradljivih materialov, še cenejše so od tistih iz DM.
Drugače pa mi ločujemo vse, kar se da. Je pa res razlika med eno komunalo in drugo, zlasti kar se tiče definicije embalaže.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Brownie Muffins

Jernejev zelenjavni curry