Krvavice

Pozdravljeni. Mogoče kdo ve kje bi se lahko kupile domače dobre krvavice? Njami!!! Zelooooo jih imam rada v kombinaciji s kislim zeljem, ampak kaj ko sem vsakič razočarana ko jih kupim v trgovini. Ne spomnim se kdaj sem nazadnje jedla DOBRE krvavice razen v mladosti pri svoji stari mami na kmetih.Pečene so bile v stari dobri peči na drva in skorjica se je kar topila v ustih.

Prosim na pomoč; a so še kje približno takšne?

RTG

Jaz sem jih že dvakrat kupila v Tuš-u in sicer so Kamniške. Čeprav sem bila navajena na domač okus še iz otroštva, so bile te krvavice še boljše. Tako dobrih pri nas še nismo jedli, res. Vedno sem imela predsodek krvavice kupiti v trgovini, sedaj pa bom definitivno kupovala samo Kamniške. Lp zoja2

Od kod pa si? Mislim, da te ne pošljem tu v Mb v eno mesnico, ti pa si z Jesenic... Mamamia

mamamia
Mamamia, ti kar napiši za Mb, če imaš kako priporočilo. kletka
če hočeš dobre krvavice in sploh vse kmečke izdelke poj v mesnico ŠTAJNBIRT v Šk. Loki nasproti bencinske črpalke OMV.
Se opravičujem,pozabila sem povedat ,da sem iz Maribora, lahko pa grem tudi po njih v okolico Celja. RTG
RTG, poglej zs.
Mamamia, pošli me v mesnico ...kero? Ful se mi luštajo. tumpika
Zdaj smo vsaj tri, ki čakamo na mamamiin odgovor in potem gasa v tisto mesnico po rajžnate klobase. kletka

Krvavice se od pokrajine do pokrajine razlikujejo po sestavinah, iz katerih so. Najboljše prekmurske so v domači Pomurkini mesnici na tržnici ali pa mesnem centru v MS.

Kyara

Lorenčič v Radvanju, ob Pohorski cesti. Pa Žerak na Metelkovi, ob križišču z Betnavsko. In košaške tudi niso slabe, če ne drugje, v hipersosedu ob Tržaški.

Tistih, ki jih naredi moj oče, pa je premalo za prodajo.

Kdaj se torej dobimo pri Lorenčiču, da potem kar čez cesto stopimo na kavo, v Pohorsko kavarno???

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti