veri, krop je vrela voda, ne vroča.
kaj pa so to "vaseršpocli" pa itak veste?
Mamamia
mamamia
veri, krop je vrela voda, ne vroča.
kaj pa so to "vaseršpocli" pa itak veste?
Mamamia
mamamiaMamamia, mene ni bilo, ko ste to "jemali" - zanima me pa vseeno.
CilaVaseršpocli so po štajersko (po domače popačeno nemško) vodni vlivanci. Saj veš, voda, moka, jajca in malo soli, pa skozi cedilo z velikimi luknjami ali posebno naparvico v slan krop z njimi. Kuhani so lahko priloga, ali pa jih daš v pekač, potreseš s sirom, lahko tudi s šunko ali kakšnimi ostanki mesa (tudi mletega) in zapečeš v pečici. Mamamia
mamamia| Anomis je napisal/a: |
| Čao, Atina, pri nas to niso potanclni, ampak pohajčki oz. flancati, če rečemo malo lepše. Potanclni so v bistvu podobni prekmurskim dodolam, če se ne motim. Gre za krompirjevo testo kot za žgance, le da potem niso nadrobljeni, ampak jih z žlico polagaš na vroče ocvirke in mast. Lep pozdravček, S. |
Hvala Atina, no saj je vse to amerikanska roba, ni čudno, da se v vsaki vasi drugače imenuje.
nola| nola je napisal/a: |
O presneto, me že malo prehlad daje - ma ni treba dosti sladkorja, je res? nola |
| lucka52 je napisal/a: |
| Mama F, pravi recept za gubano je tisti iz vzhajanega testa,celo dobro je napisan,.................. Lp lucka |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mehiške taco košarice

Brownie Muffins