Dobro jutro dekleta in matere,
dobro sem prebrala knjižico še enkrat.
Juho popiješ samo na B dan po obroku. Če je nimaš takrat tam, jo nadomestiš s 3 dl vode. Piješ
p o č a s i, da se prebavlja počasneje, zato naj bi bila večerja čez najmanj 4 ure.Jaz si dam med kosilom in juho pol ure lufta.
Na druga dva dneva si kuhaš zelenjavne juhe kot je segedinova, zelenjavna, cvetačna, krompirjeva itd. Čas od kosila do večerje 3 ure. Pri kakšni drugi jedi, ko moraš uporabiti jušno osnovo, uporabljaš zelenjavno, mesna je samo na B dan.
Z mlekom jaz nimam težav, ker ga ne pijem, pogrešam pa jogurte; da pa bi zamenjala konkretno kosilo na B dan za tri jogurte se mi pa ne zdi glih fajn.
No, pa v knjižici piše, da si za škrobni dan lahko skuhamo tisto "čudodelno" dietno juhico, ki jo lahko imamo za dvakrat; 3 čebule, pol glavice zelja, 1 paradižnik, 1velika paprika, pol gomolja zelene, 3 korenčke, 1 strok česna, pol konzerve pelatov, sol, poper. Kuhajte v 1 litru vode in lahko dodate 1 jušno kocko( zelenjavno). S kosom kruha nas bo jed nasitila.
Junija bo že toplo in lahko izberemo lokacijo na prostem, ki bo imela igrišče za otroke in prostor za čvek za nas.
Lep dan še naprej, pa čeprav deževen in čemeren.
Irena