Hm, na strani
http://www.mojplanet.com/dieta/html/dodatni_nasveti.ht
pa pise takole, citiram:"v kolikor pijete svež, naravno izstisjen sok morate vedeti, da je to isto kot bi pojedli sveže sadje in se šteje kot en obrok! V kolikor ne zdržite brez kupljenih sokov, priporočamo GAZIRANE pijače, ker imajo manj sladkorja. Prav tako lahko pijete nesladkani čaj ali črno, nesladkano kavo."
Sicer pa morate vsi priznati, da navodila niso najbolj natancna, a ne? Sploh me moti to, da enkrat neko zivilo navajajo, da sodi v grupo "X", potem pa se to zivilo pojavi v receptu grupe "Y", to zlasti velja za zelenjavo, zato jaz pri zelenjavi ne gledam vec kam spada!
Tudi kar se OH tice, je enkrat napisano, da naj bi pojedli 2 kosa torte, drugic pa le 1. Mi lahko kdo pomaga kaj smem jesti namesto torte, peciva ali sladoleda? Ocitno mi torta kot samostojna jed ne disi najbolj, za sladoled pa nisem prepricana, da bi me nasitil.
En trik za sadni dan:
Skuhajte limonado brez sladkorja ali pa uporabite malo natreena. naj se limonada ohladi. Zlijte jo v posodo podobno pekacu in dajte v zmzrovalnik. Ko limonada napol zmrzne, jo nastrgajte in zopet postavite v zmrzovalnik. Na tak nacin lahko "sladoled" uzivate prav vsak dan. No, strokovno se temu rece sorbet. Ce se ta recept ze nahaja v vasih knjigah, se opravicujem, ce se ponavljam.
Lep soncen dan vsem! Danes moj 12. dan (sele) in pravkar izvedela, da ena sodelavka po istem nacinu shujsala od marca ze 30 kg in se kar nadaljuje z dieto. Naj ji kaj omenim, da to ni zdravo ali naj bom kar tiho?....
JamieO