To je eden od redkih kozmetičnih produktov, ki se mu, če se le da, izognem. Sem nedavno ravno dve na pol prazni dozi nesla kolegici v laboratorij, da je potem ta nevarni odpadek dala v ta prav zabojnik.
Te razumem, jesenska vlaga naredi iz super frizure en takšen bolj "jagnječi look". Tisti kodrčki krepa so res en bogpomagaj. Pa tudi daljši lasje postanejo tako čudni na otip, da ni da bi govoril - jaz sem se enkrat počutila kot da bi imela namesto las na glavi preveč skuhane špagete....
Samo meni lak za lase ni kaj posebej pomagal. Tisto, da je "pričeska obstojna v vsakem vremenu", je predvsem marketinški trik. Sem lase lakirala, pa so bili potem tako čudno lepljivi-do-naslednji-dan-potem-pa-izsušeni....

Potem sem pa pred nekaj leti prišla k pameti. Najprej sem si na lase dajala vse vrste mask za hranjenje (po sistemu maščoba na suhe lase, zaviješ v brisačo in to držiš najmanj dve uri, še boje pa je, če celo noč) in po kakih petih tretmajih se je že lepo videlo, kateri del lasu se blešči od zdravja in kateri je tako presušen, da gre pod škarje. In sem frizerju naročila, da mi naj čisto vse presušene konice obilno in izdatno postriže in raje kak cm več kot kak cm premalo. Inglej ga zlomka, lasje s tako kondicijo prenesejo vse megle in vsako vlago. Las, ki ni suh bo zmogel brez laka za lase, suhemu lasu pa tudi to ne bo pomagalo, naslednji dan bo pa vse še bolj lepljivo in grozno.
Lak uporabim pa samo za kako slovesno stvar, ko mora frizura res dobro izgledati - za kakšno svečanost in slikanje. Mislim, da imam en švarckopf.
Vendelina jr.