Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami
Komaj čakam na pocenitve.
Mic| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Ežoj, jaz sem povzemala definicijo s področja teoretske sociologije politike. ... .......................................................................................................................................... ..........................................................................................................................................Namenoma se nisem z definicije spustila na nivo komentiranja dnevne prakitčne politike, ................. ..................................................................................................................................................................................................................................................................................In sevedda upam, da se boš kot deklarirani naravoslovec z veseljem lotil družboslovnega diskurza |
ežoj
Vendy dušo, saj nismo v šoli, definicije si lahko sami najdemo v " buklah ", na internetu in še kje, nas ( mene ) ravno zanima to, kako bi ti komentirala " dnevno praktično politiko ".
Zakaj pa ne ( se ne bi lotil ................. )
Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 23. sep 2008 07:11:51| mimika je napisal/a: |
| Ne bom komentirala volitev, ampak pisanje nekaterih o slabem gmotnem položaju. Govorite o pravi krizi in bijete plat zvona. Res me zanima, kje jo vidite? Gneča v nakupovalnih centrih, polni vozički, nove trgovine vsepovsod, neznanska gneča na Krvavcu (letos marca) sredi tedna, zida in obnavlja se kot že dolgo ne (mož in brat delata v gradbeništvu, kjer trenutno ni treba dajati popustov, ker je toliko dela; na litoželezni kamin višjega cenovnega razreda se čaka mesec in pol, ker imajo toliko naročil), pa še kaj. Seveda najnižji sloj težko živi, vendar na splošno živimo zelo zelo dobro. Ideja o slabem življenju se kot rdeča nit vleče v zadnjem mandatnem obdobju, v zadnjem letu pa se je zaradi podražitev še okrepila. Po mojem mnenju gre za prefinjen in do slednje podrobnosti načrtovan konstrukt tistih, ki so se včeraj zavihteli h koritu.Sicer so pa spremembe vedno dobrodošle in komaj čakam, da vidim, kako se bodo novi (stari frisi v novi preobleki) liderji spopadli s cenami. Zanima me še mnogo drugih stvari in močno upam, da bodo prijetno presenečenje (v kar pa glede ne dosedaj pokazano močno dvomim).mimika |
mimika: nimaš prav. Vedeti je treba da se tukaj srečujemo tisti z nadpovprečnimi dohodki in standardom, tisti, ki so na robo preživetja, nimajo denarja za internet, pa še za marsikaj drugega. Razmisliti moraš tudi o tem kako je kapitalizem pri nas " zalaufal ". Zgodilo se je nekako tako: imeli smo socializem in ( recimo ) fabriko s 1000 zaposlenih, vsi so pridno hodili na " šiht ", počitnikovali v sindikalnih domovih, poceni nabavljali sindikalno ozimnico........... in jamrali, kako se pri nas nič ne dobi, kako so plače majhne in sploh je bilo samo jamranje. Zamenja se sistem, "en" ukrade fabriko, ugotovi, da ji je 400 preveč in odpusti 600 delavcev, onima, ki so ostali, zagrozi, da, naj se zamislijo, ker se lahko najdejo na cesti, zato morajo delati več, če hočejo obdržat delo, plača jih sicer rahlo več, delovni čas in ritam je takšen, da jim ne ostane nobene volje za nič in edino kaj si lahko privoščijo je laufanje po nakupovalnih centrih s polnimi vozički raznoraznih čipsov in obarvanih vodic ( ki so tolk poceni ). Un lopov služi mastne denarce ( nekaj sicer več da državi v obliki davkov, ki ta denar razdeli onim odpuščenim iz začetka zgodbe, oni dobijo le toliko de ne primejo za puške, denar se vlaga v urejanje fasad..........., lahko bi rekli, da pravzaprav vse je to na račun tistih najbolj revnih, njihov denar se pravzaprav vlaga v zunanji videz...........Spremeni se tudi mislenost, znanje ni več vrednota, vrednota je da " se znajdeš " ( beri kradeš, da te ne dobijo........ ), pomeben je zunanji vtis, se pravi, lopovi kupujejo litoželezne kamine višjega razreda.............., država je zato, da skrbi, da je dovolj revnih, da se zaposleni z njimi ustrahujejo.........
ežoj| ežoj je napisal/a: |
[] ežoj Vendy dušo, saj nismo v šoli, definicije si lahko sami najdemo v " buklah ", na internetu in še kje, nas ( mene ) ravno zanima to, kako bi ti komentirala " dnevno praktično politiko ". Zakaj pa ne ( se ne bi lotil ................. ) Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 23. sep 2008 07:11:51 |
![]()
![]()
![]()
![]()
Spet čestitke za Vendy. Kot vedno zna lepo zapisati in povedati tisto, česar jaz ne znam ubesediti. Se podpišem pod vsako besedo.
Nasja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev