Pistacijeve rolice
Meni je vedno pomagalo, da sem najprej prebrala kazalo. Osnovna poglavja kot prvo, potem alinee pri posameznih poglavjih. Sem si vse lepo prepisala na papir, da sem si lažje zapomnila. Ko sem imela osnovno "ogrodje" v glavi, sem pa šla brat skripte in si sproti delat izpiske. Je šlo lepo odogovarjat na izpitih, ne glede na to, ali so profesorji zahtevali zgolj naštevanje alinej ali jih je zanimala tudi vsebina. In vedno, ko sem opazila, da mi koncentracija popušča (več kot tri ure nisem nikdar vzdržala pri študiju), sem si vzela malo odmora, vmes kaj popila ali pojedla, se sprehodila, potem pa dalje.
Mamamia
mamamia[citat=--Vendelina jr.--] Skripta (je slovenjena množina od "scripto"=zapis)
Skripta so seveda množina od scriptum (mimogrede, množina je grška).
Scriptio pomeni res pisanje, opisovanje, opis ali spisan govor, množina tega samostalnika ženskega spola je scriptionis, bi to verjetno slovenili kot skriptione.
Scripto pa seveda ni nič.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pistacijeve rolice

Bučna juha s kokosovim mlekom