Nadev za torto žogo

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

27. avg 2008 15:55

mwaahhahahaha vendelina jr, sam maš čist prav bannanna

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

27. avg 2008 18:12

Kako si predstavljaš, da bo ta mehka in s sadjem in najbrž tudi s smetano napolnjena žoga stala na eni točki in se ne bo razletela ?

Kolikor razumem  sile težnosti, pa material, s katerim oblikuješ torto, ne boš imela ne cele žoge in ne pol žoge, imela boš bombo.

Torej poslušaj nesvet: če mora biti  darilo žoga, naj bo le polovička, eno bolj majhno žogico pa kupi v eni od trgovin ( npr. Hervis), na katero lahko napišeš kako posvetilo. Seveda še ostane možnost, da na zaresno žogo namažeš smetano. To je tudi edina varianta, ni povsem užitna, pa še po mizi jo boš lovila.

Sama imam že nekaj časa  pekač z malimi žogicami. Ne vem, kdaj ga bom uporabila, ampak zanesljivo ne bom lepila dveh polovičk. Če se seveda teh modelčkov za mafine ne bom pred prvo uporabo znebila.

 

F r i n a

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

28. avg 2008 12:30

frina je napisal/a:

Seveda še ostane možnost, da na zaresno žogo namažeš smetano. To je tudi edina varianta, ni povsem užitna, pa še po mizi jo boš lovila.

 

F r i n a
To naj bo prva faza, druga pa po Vendelininem nasvetu - obleci se v nogometni dres (kupi novega v fantovi številki prav za to priložnost), spodaj pa linžerija ali brez....potem pa sledi postrežba.....če bo zdržal oba polčasa pa še podaljške, je car! mamaF - Mojca

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. avg 2008 12:37

MamaF, se vidi, da je suša...tista predtekmovanja za Ligo prvakov ne zadoščajo, pa še olimpijske igre so se končale.... Jaz sem najini mlajši kolegici svetovala linžerijo zaradi tega, da bo še ona kaj trajnomaterialnega imela od rojstnega dne... Vendelina jr.

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

28. avg 2008 13:02

Tudi jaz ne vem, kako si si zamislila torto, da bi zdržala.... Mogoče lahko narediš eno polovico iz čokoladnega testa za kolače, ki je bolj trdo, zgornjo polovico pa nadevaš s kremo tako, da model razrežeš na več plasti, potem pa vsako drugo plast nadomestiš s kremo. Vmes daš en kartonski podstavek, vse skupaj pa podpreš s palčko za ražnjič, ki naj gre skozi sredino in je fiksno zapičen v podlago. Seveda z velikostjo nikakor ne smeš pretiravati, ker se ti bo žoga zakotalila:) Ena možnost je še, da imaš tri četrtine žoge, ki stoji na biskvitnem podstavku, ravno tako bi lahko na sredino dala kartonast podstavek in nujno palčko, da se vse skupaj ne sesede. Če nisi že skoraj profesionalka v peki tort, se mi zdi ta projekt skrajno tvegan in velika nevarnost obstaja, da fant na koncu ostane brez darila. Zato se tudi meni ne zdi slab plan B (zgornja ideja o dresu in primerni opremi pod njim:)) Če uspeta oba plana pa še toliko bolje:)) matilda

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

28. avg 2008 13:34

http://www.cakesbysherilynn.com/FWThumbnails/soccer%20ball%20

 

http://undercovercakes.com/soccer%20ball%20cake_small.jp

 

Takole naj bi to izgledalo - če se ne motim.

 

Taka torta se običajno ne fila. Američani jo le na sredini premažejo z marmelado in okrasijo. Zraven pa ponudijo vaniljev sladoled.

Če pa jo želiš "nafilat", odreži biskvite v sredini, in premaži z nadevom (da bo ostala okrogla oblika), če ne boš izrezala dela biskvita, bo pač naslato jajce.

V slaščičarni običajno dajo tršo vaniljevo kremo (kar iz vrečke - no ja tam je iz žaklja) in dodajo malo sadja (jagode iz kompota).

Te torte ne semeš navlažit, ker se bo enostavno sesela. Nadeva pa gre tudi bolj malo..... Če potegnemo črto, je bolj za gledat kot pa za okušat.

 

Upam, da sem kaj pomagala.

 

Lp

 

MM

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

28. avg 2008 14:16

Vendelina jr. je napisal/a:
MamaF, se vidi, da je suša...tista predtekmovanja za Ligo prvakov ne zadoščajo, pa še olimpijske igre so se končale.... Jaz sem najini mlajši kolegici svetovala linžerijo zaradi tega, da bo še ona kaj trajnomaterialnega imela od rojstnega dne... Vendelina jr.
Hvala bogu, da se je začela liga prvakov....pa da se da na satelitu videt tudi angleško ligo...., sicer bi od silne suše tudi jaz razmišljala o tortah žogah. Zdaj pa lahko vsaj drese odčudujem... ...se strinjam, če se le da, je prav, da tudi punci kaj lepega ostane od praznovanja fantovega r.d. mamaF - Mojca

žigolino  

član od: 14.8.2008

sporočila: 112

28. avg 2008 15:04

Tole je izvedljivo sam malo težje za nardit.spečeš ne vem ene štiri biskvite za rulado,sam ne jih zvit.Nato celoten model obložiš z bisvitom,nič ne vlažiš,namažeš en centimeter file po celotnem ,pol spet biskvit in spet krema dokler ne zapolniš cele polovicefilaš pa tako da je na sredini malo več file kot ob straneh ker ti mora na koncu se lepo zravnat.No tako dobiš eno polovico.Zdaj če nimaš dva modela potem moraš dat tole v kakšno podobno skledo ali v hledilnik in jo potem obrneš na tacno,da imaš prost model za drugo polovico,Drugo moraš filat ene pol centimetra pod robom da potek ko zlepiš skupaj ne pride do jajčaste oblike.Ja pa na vrhu obeh polovic moraš obvezno zaključit z biskvitom. To je moj predlog, žigolino Sporočilo je spremenil(a) žigolino dne 28. avg 2008 15:06:06

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti