bannanna Najlepša hvala! :) Torej lahko torto do konca nardim 1 dan prej? In se ne bo s tičino nič zgodilo? In lahko pišem s čokolado?![]()
Vanja_v_ZDA : Pri nas jo otroci naravnost obožujejo, medtem ko je meni ˝okusna˝samo na pogled ![]()
Hvala!
Lp![]()
Darija50
bannanna Najlepša hvala! :) Torej lahko torto do konca nardim 1 dan prej? In se ne bo s tičino nič zgodilo? In lahko pišem s čokolado?![]()
Vanja_v_ZDA : Pri nas jo otroci naravnost obožujejo, medtem ko je meni ˝okusna˝samo na pogled ![]()
Hvala!
Lp![]()
Darija50
Ce bo 'dihtala' maslena plast ne bo problema.
vanja ne vem kaksen fondant imate vi, ker je tudi pri nas kar nekaj vrst. Ce nekdo je marshmallowse ni problem pojesti fondanta iz tega. Poleg tega americani dajejo na torto centimetrske plasti, moja je najvec par mm.
če skuham čokoladno kremo (smetana+čokolada) ali vanilijevo (vanili puding+maslo+mascarpone), ali potem ne rabim torte premazat z masleno kremo, če jo oblečem v tičino??
valikabenZakaj bi jo potem sploh še oblačila v tičino?
Nenanb, kak to misliš??
valikabenbo treba, razen ce je ne bos oblekla pol ure prej. Puding in mascarpone nista ravno prijatelja ticino mase
hvala, bannanna. bom jo oblekla dve uri prej, ampak za ziher jo bom raje premazala z masleno kremo.
valikabenbannanna, kaj pa čokoladna krema???
Sicer sem jo včeraj že nardila in je super uspela!!
Me pa zanima še zakaj se mi tičina ni ob strani lepo prijela k kremi??
Ker je bila pretrda maslena. Zato se jo malo pofena ce je prej v hladilniku.
Cokoladna krema ce je trda kot npr ganache gre, ali ce je maslena cokoladna. Drugace je za premazati
velikaben, z obema omenjenima kremama lahko zelo lepo oblikuješ torto, pa še dobrega okusa sta, ki ga ne rabiš "pokvarit" s tičino maso. Nanju lahko daješ tudi okraske iz tičine, ki jih na smetanovo-čokoladno pritrdiš s pomočjo maslene kreme, da se tičina ne stopi.
Če si pa že zamisliš torto s tičino (sem jih že kar nekaj naredila, pa jih bom tudi še), mi je pa pod njo najboljša zelo tanka plast maslene kreme, s katero res samo zaščitiš torto (recimo smetano v kremi, da se tičina ne stopi), popraviš morebitne nepravilnosti v obliki, pa še tičina se lepo prime na torto, če delaš tako kot je zapisala bannanna, pogreješ, če je pretrda, ali pa pohladiš, če je še premehka.
No, tvoja torta je sicer že narejena, jaz sem pa šele sedajle videla tvoje vprašanje.
Upam, da si jo slikala in boš prilimala še slikco.
NenaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sladki rogljiči

Nadevani paradižniki po grško (Gemista)