V DAlmaciji sem že večkrat jedla paradižnikovo omako, ki jo postrežejo h krompirju rižu ali testeninam, rečejo pa ji šalša - ima okus po čebuli, sladkem in seveda paradižniku. Ima mogoče kdo recept za to zadevo?
Hobotka
V DAlmaciji sem že večkrat jedla paradižnikovo omako, ki jo postrežejo h krompirju rižu ali testeninam, rečejo pa ji šalša - ima okus po čebuli, sladkem in seveda paradižniku. Ima mogoče kdo recept za to zadevo?
Hobotka
Evo še eno primorko!
Mi pripravljamo šalšo skoraj tako kot pravi katka. Pogosto na mesto olivnega olja uporabimo mast, nikoli ne delamo s česnom ampak s čebulo, obvezno dodamo sol, sladkor, jušno kocko in seveda baziliko. Šalšo damo v steklene kozarčke in jo uporabljamo čez celo leto.
Kar se pa tiče besede...šalša(na primorskem) je samo paradižnikova omaka čeprav izhaja iz ita. besede, se ne uporablja za ostale omake.
LP
niagaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Eksotični suši

Metuljčki s paradižnikovo omako