Pohorska omleta
Malo sem najbrž pretiravala. Veliko je odvisno od gospodinje oz. uporabnikov, če je posoda primerna za kruh. To pomeni, da če si priden in posodo s kruhom zadosti zračiš in čistiš, se lahko skoraj vsaka nehermetična posoda obnese za ta name. Če pa kruh samo daš noter in posodo odpreš samo toliko, da ga vzameš ven, ko ga rabiš, pa lahko hitro splesni. Ta tanova pač ni tako občutljiva, ker ne potrebuje toliko zračenja.
Ja, pa zdaj sem lahko pametna, ko ta posoda obstaja. Saj pred dvemi leti sem tudi jaz vedela samo za veliki pek, pa še kakšno drugo izvedbo.
Več glav več ve!
JAMONI
Imam temno modro - peskano sivo posodo in se ne zapira hermetično. V bistvu se pokrov samo položi na spodnji del. Meni v njej ni NIKOLI kruh splesnel. Je pa imela moja tašča še starejšo verzijo rumeno-belo, pa je bil kruh kar naprej plesniv. Jaz sem za to krivila drobtine, ki so ostajale v škatli in ko je dala notri svež kruh, je le ta splesnel. Bolj kot smo ji dopovedovali, da je treba drobtine stresati ven, škatlo odpirati in jo tudi kdaj oprati, manj se jo je prijelo in potem jo je vrgla stran, rekoč, da je zanič. Ampak njej je kruh splesnel tudi v tisti klasični posodi za kruh. ![]()
Te nove posode so pa zakon. Sama imam manjšo verzijo. Notri gre ravno štručka iz kruhomata in vsaj meni nikoli ne splesni, pa je tudi ne odpiramo zaradi samega zračenja.
JulijaIn prav zaradi tega, ker bi morala non stop zračiti in prati in dezinficirati, prisegam na platneno vrečko. Jo vsakih nekaj dni operem in je mir, kruh ne plesni, na nič ni treba pazit. K vragu posoda, ki potrebuje kup dodatnega dela.
Prisegam pa na Tupperware podlago za gnetenje in valjanje testa, pa na njihovo cedliko. Zakon. Da ne bi vrle zagovornice TW pomislile, da imam kaj proti znamki. Proti znamki nič, pač proti nekaterim izdelkom, s katerimi imam same slabe izkušnje.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pohorska omleta

Panakota z belo čokolado in penino