Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom
joze2,
odločno nasprotujem. Sem strašna ljubiteljica drobnega peciva, vsaj kar se peke tiče. Z veseljem grem na kako poroko, kjer najprej pogledam k pecivu, če bom videla kaj novega lepega. In seveda, da kaj poskusim.
Seveda pa se vse, kar si povedal, lahko zgodi, če je na mizah kako nizkocenovno nekvalitetno pecivo "na metre". Sem že bila na velikih praznovanjih, kjer ni bilo "užitno" res nobeno pecivo, ki je bilo na mizi. Morda zato, ker sama ogromno pečem in mi je ljubše doma narejeno pecivo, ki je dobro že zato, ker se vanj vloži neprimerno več energije in dobre volje. Potem pa smo tisto pecivo dobili za domov - zlahka bi ga bili šli kupit tudi v trgovino, a ne? Ravno tega pa avtorica tega foruma ne bi želela, zato je spraševala po nasvetu.
Anjamijamarija,
morda še samo tole. Ves trud, ki ga boš ti in morda še kdo vložil v peko peciva, bo šel v nič, če gostinec, kjer boš imela slavje, ne bo imel posluha za pecivo, in ga bo brez občutka nametal na krožnike. To pa mu moraš že vnaprej povedati, kako naj bo pecivo servirano, da bo že izgledalo dobro, katero mora stati ob strani, katero na sredini, da bo pecivo barvno usklajeno, da ne bo polomljeno, nametano eno preko drugega... Da bo pecivo, v katerega si vložila ure in ure, doseglo svoj namen. Jaz najraje za to poskrbim kar sama.
Še preden se boš lotila peke, premisli, kaj hočeš pravzaprav imeti na krožniku: katere barve, katere materiale, ali so jedci večinoma ljubitelji oreščkov, marmelade, mehkega peciva, potičk (te morajo obvezno biti majhne za 1-2 krat v usta), pralin, ... ali bi rada imela vsega po malem? Potem pa brskanje po Kul, po vseh možnih revijah, knjigah, .... načrt in na delo!
AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom

Tajska rdeča curry pasta