Mene pa zanima Španija ali imate kakšne posebne izkušnje kaj je še posebno vredno ogleda.
mark5
Mene pa zanima Španija ali imate kakšne posebne izkušnje kaj je še posebno vredno ogleda.
mark5
Pred nekaj leti smo tri tedne z avtom potovali po Španiji. Kar vprašaj, kar te zanima.
barbara9MAdrid je čudovito mesto, tako glede arhitekture (izredno pazijo, da ga ne skvarijo) kot življenja. Mesto živi vso noč, šele po desetih se razživi in še ob treh, štirih zjutraj so ulice bolj polne kot ponekod sredi belega dne. Prijetni lokali, prigrizki (tapas) in tudi druga hrana so prva liga. Sploh pršutov imaš na desetine, da ne rečem stotine različnih vrst in vseh cenovnih razredov (kot celo stegno cenejšega stane kakšnega čisto posebnega tudi samo 10 dag...).
Odlična vina imajo.
MAdridska posebnost so dva ali tri dni starji odojki, prašički še z okusom po mleku. Ena procija je tako rekoč cel mlad prašiček, lepo zapečen in hrustljav - v Madridu je to pač treba poskusit.
Najbolje pa je malo pogledat po stranskih, manj obljudenihulicah, in poiskati lokalčke, v katere turisti ne zahajajo, pa se potem prepustiti osebju, da te vodijo---vsega po malem si naročiš in uživaš....
Za ogledat pa - poleg neizmerno lepih ulic in avenij, polnih zelenja in vodometov, muzeja Prado, parka okoli kraljeve palača in še česa imajo tudi čudovit botanični vrt.
Mene je MAdrid bolj navdušil kot Barcelona - MAdrid se mi zdi bolj dostojanstven v vsej svoji lepoti in veličini, zelo uživaški je, medtem ko Barcelona kar kipi od življenja in tempa, bolj hektična se mi zdi od Madrida. V vsakem priemru se lahko v obeh mestih imaš neverjetno lepo.
Mamamia
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači prijatelj z orehi in čokolado

Mini potičke