Zvezde pojejo

BiBaBuBa  

član od: 11.5.2008

sporočila: 62

tema odprta - 9. jun 2008 10:09 | ogledi: 2.253 | odgovori: 13

Že nekaj časa je vsako nedeljo zvečer (19.55) na TVS1 razvedrilna oddaja ZVEZDE POJEJO, kjer naši pevci pojejo z bolj ali manj znanimi slovenskimi osebnostmi. Oddajo vodita Anja Rupel in Peter Poles, ki sta več ali manj usklajena

V žiriji, kot sodnik je tudi odličen glasbenik in priznan skladatelj ROK GOLOB. Ocenjuje "pevsko usklajenost parov" in njihovo petje.

Kakšno je vaše mnenje? Se vam zdi prestrog ali želi nekatere samo postaviti na realna tla?

Lep dan vam želi BiBaBuBa

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

9. jun 2008 10:58

Če povem po pravici nisem še nikoli gledala te oddaje. Razen včeraj sem gledala 3 minute in ppslušala ravno tega Roka. Poslušala sem 4 stavke in nisem razumela nič, ker nisem glasbeno podkovana. Potem sem seveda prestavila, kaj čem poslušat nekaj kar ne "štekam". Moj pa je vprašal, če smo v glasbeni šoli. Jelenckova

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

9. jun 2008 11:49

Mah meni oddaja sploh ni všeč. Sicer je ne gledam in težko sodim, ampak kar uspem videti, mi ni všeč. Včasih ne veš, kdo je zvezda in kdo pevec. Poles je super, lahko bi oddajo vodil sam, Ruplova je pa zgubljena. O Golobu pa ... ne vem, nisem gledala. Baje je Groharjevi rekel, da naj se raje dela tisto, kar zna, torej pozira in ne poje. Meni se zdi korektno, da pove, kar si misli. Pa ne zato, ker sama mislim podobno, ampak ker je kredibilen na svojem podrocju.

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

9. jun 2008 11:53

Sem imela možnost gledat hrvaško različico - in me je minilo gledat naše. Žal! Irena

Milenci  

član od: 12.7.2004

sporočila: 110

9. jun 2008 11:58

Oddajo spremljam kar redno. Meni sta všeč voditelja, ker sta usklajena. Peter je na nacionalki itak zakon. Rok Golob je zame zadnje dve oddaji res mal pretiraval. Res Sanja Grohar in npr včerajšnji par Brigita Šuler in Darko Kranjc ne znajo peti, ampak bil je prestrog. Tu se gre za šov , ne pa za neko profesionalno tekmovanje. Tak na tv-ju se pač čudno sliši, ko nekdo nekoga tako skritizira. Tudi meni ne bi odgovarjalo, da bi mi nekdo rekel, da naj ne pojem več. Sama nisem dobra pevka, pojem pa rada.

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

9. jun 2008 11:58

Gledala sem le oddajo v kateri je nastopila Nuška Drašček, ki je zame perspektiva na naši glasbeni sceni. Lp Nasha

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

9. jun 2008 12:33

Milenci je napisal/a:
Res Sanja Grohar in npr včerajšnji par Brigita Šuler in Darko Kranjc ne znajo peti, ampak bil je prestrog. Tu se gre za šov , ne pa za neko profesionalno tekmovanje. Tak na tv-ju se pač čudno sliši, ko nekdo nekoga tako skritizira. Tudi meni ne bi odgovarjalo, da bi mi nekdo rekel, da naj ne pojem več. Sama nisem dobra pevka, pojem pa rada.
Šov gor ali dol! Če ga delajo, da je sam sebi namen, ga naj ne predvajajo, če pa ga delajo zato, da bi ga gledali/poslušali ljudje, je pa prav, da je v komisiji nekdo, ki reče "bobu - bob" in lahko smo prav hvaležni takšnim, kot je Rok Golob. Resnično nekateri res niso za petje in so tako neposlušljivi, da bi si človek najraje v koleno začel vrtat... Še dobro, da imamo daljinca. Do zdaj sem oddajo vsakič gledala zelo na kratko in največ sem "zdržala" 15 min (včeraj ravno toliko, da sem slišala Rokovo kritiko), potem pa hitro "hop" in menjam program, oz. ugasnem. Čisto vsega mi pa tudi ni treba gledat.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. jun 2008 12:37

Bom kratka, ker je brezžična povezava malo draga... Ko imata Lado in Jure oglase, takrat se preklopi na nacionalko in potem zadevo vidim v fragmentih. Ni nacionalki lahko. Ima javni zavod izgubo in zategadelj ni, da bi si povečevali stroški z licenčninami in bi kupili licenco za "Just the two of us" kot se zadevi reče v BBC originalu in ta format poznamo tudi v HTV izvedbi "Zvezde pijevaju". Če se komu surfa (in s tem spozna, da je na divjem svetu spleta še kaj več kot kulinarika in jutjub), bo lahko tudi prebral originalna pravila tekmovanja in tudi videl, da je štos v vaji in v tem, kako ne-pevci iz tedna v teden napredujejo. S tem, da na BBC-ju nimajo problema s tem, da komu lepo povedo, da nima ne glasu in ne posluha in to isto, samo malo lepše pove tudi žirija na HTV. Na Slovenskem pa je takoj stokanje in mimozno hlipanje, kadar se komu pove, da tole pa res ni bilo dobro....in takoj nepopisno tračarjenje in opravljanje kogarkoli, ki je pa RES dober. Kako že reče temu Svetlana? Slovenceljni. Vesna Godina pa slovenčki. Razlike skoraj ni. Rok Golob je doma v glasbi in kdo, če ne on, bo povedal ljudem, kje ima njihovo petje še kaj rezerve in kje je treba še kaj popraviti - ali pa toplo svetuje komu, da naj se loti raje česa drugega. Ker tega ne izreče ne-pevcem, temveč tistim, ki mislijo, da so pevci. In bi se morali zamisliti. Če kdo kot gledalec tevejke ne zmore tega slišati, oziroma ga zmede vse, kar ni v stilu "saj je kar dobro, saj je še kar, čeprav ni ne krop ne voda" - ta ima večji problem s sabo, kot si je sploh mislil. Morda se bo z leti terapije še dalo kaj popraviti... Anja je moja generacija in jo tozadevno podpiram. Ima super vokal in super glas in upam, da jo bom videla več na televiziji. Peter Poles je zelo talentiran, pa naj že najdejo eno oddajo, v kateri se bo res lahko izkazal v vse smeri. Aja, če sama slišim/preberem kakšen izraz, ki mi ni znan, potem z veseljem poiščem razlago za to. Ravno zadnjič sem iskala, kaj je dipsoman in dipsomanija...In si mislim, super, tako sem se kaj novega naučila. In mislim, da nikomur, ki misli, da ima 100 pik, ne bi škodilo, če bi poiskal razlage za izraze kot so kadenca, tonaliteta, terca, lega in se tako kaj nauči....namesto, da na spletu razlaga, da ni hodil v glasbeno in se tako čisto nič ne nauči. Vendelina jr.

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

9. jun 2008 13:57

Vendelina jr. je napisal/a:
Rok Golob je doma v glasbi in kdo, če ne on, bo povedal ljudem, kje ima njihovo petje še kaj rezerve in kje je treba še kaj popraviti - ali pa toplo svetuje komu, da naj se loti raje česa drugega. Ker tega ne izreče ne-pevcem, temveč tistim, ki mislijo, da so pevci. In bi se morali zamisliti. Če kdo kot gledalec tevejke ne zmore tega slišati, oziroma ga zmede vse, kar ni v stilu "saj je kar dobro, saj je še kar, čeprav ni ne krop ne voda" - ta ima večji problem s sabo, kot si je sploh mislil. Morda se bo z leti terapije še dalo kaj popraviti... Vendelina jr.
Saj-ker na koncu koncev hoče pet že vsak, ki ima pet minut časa... Začetnica

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

9. jun 2008 14:06

Eh, oddaja res ni bogvekaj. Odkod naj pa pri nas dobijo toliko "zvezd", da bo zanimivo poslušati njihove umetnije? Še najbolj me je v prejšnji sezoni zabavala Vida Petrovčič, ki je odkrito povedala, da je tu pač zato, ker so jo kandidirali bralci nevemčesaže, in da bo pač poskusila opraviti stvar po najboljših močeh.

Prav v tem je namreč tudi edini možen cilj takšne oddaje - da nam pokaže naše zvezde in "zvezde" v neznanih situacijah. In pri tem je seveda nesmiselno pričakovati, da bodo dosegli nekakšne glasbene višave in profesionalen nastop.

Prav zato mi gre RG pošteno na živce, ker se mi zdi, da uporablja tole oddajo predvsem kot lastno promocijo.

In prav nenavadno je po govoru, mimiki in izrazju podoben Simonu Cowellu, ki je strah in trepet oddaje "British Idol" ali "Britain got talent" ali nekaj podobnega. Tam je poanta pač povsem drugje - tja se prijavljajo za nastop navadni ljudje, ki mislijo, da znajo nekaj novega pokazati in izpeljati profesionalno oz. tako, da osupnejo žirijo in publiko. In pač tvegajo takšno kritiko.

Nasja

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

9. jun 2008 14:32

Ampak ti tam želijo postati profesionalni pevci, ti tukaj pa že imajo svojo "kariero" in je to dejansko le en hec, ne pa ustvarjanje nove kariere. lp, vanjatajnsek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti