Nastopil je čas piknikov, pa me zanima kako preračunaš koliko mesa je potrebno pripraviti na osebo.
Bilo bi zelo neprijetno, če bi mesa zmanjkalo, ne bi pa bilo fajn, če bi še cel teden jedli ostanke od piknika.
stara
Nastopil je čas piknikov, pa me zanima kako preračunaš koliko mesa je potrebno pripraviti na osebo.
Bilo bi zelo neprijetno, če bi mesa zmanjkalo, ne bi pa bilo fajn, če bi še cel teden jedli ostanke od piknika.
stara
A ne bo to premalo? V službi sem dobila info cca. 0,5 kg - pa se mi to res zdi preveč.
stara
Stara, če bi ti moja dva poslala, bi bilo pol kg premalo. Meni pa se pol kile ne zdi veliko.![]()
Po mojih izkušnjah je za eno rundo dovolj okrog 25 dkg, če računaš vse osebe, tudi otroke, če pa boste ponovili še eno rundo pa okrog 35 dkg.
Jaz pripravim poleg kar precej pečene zelenjave (paprike, bučke, jajčevce, čebulo, česen, krompir, korenčke in kar imaš še takega pri roki, posolim, popopram, dodam mediteranske ali provans začimbe in dobro olivno olje, spečem v pečici oz. če imaš velik žar, poleg mesa na žaru v enem plehu, ki ga ni več škoda :))
Kruh 10-12 dkg na osebo.
Pa lepo vreme vam želim.
barbara9
Ja, tudi jaz mislim, da bo tam okoli 30 dag na osebo dovolj. Imela bom še razne solate, pa kaj slanega za grickat, malo sladkega in veliko pijače.
Vreme pa bo![]()
.
Vsem hvala za odgovore.
staraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Masleni brizgani piškoti

Toscanska panzanella