Piknik
Voda pa bo iz pipe v neomejenih količinah![]()
Jaz računam po kosih, takole "od oka". Po en biftek in kotlet na osebo, pet čevapov, eno pleskavico, tri perutnice in tri kose svinjske ribice v slanini, pa po 10 dkg govedine (za peko koščkih in se potem da to na zelenjavo). Doslej se mi je povprečje še vedno izšlo, saj vsi ne jedo vsega (svak in mož pojesta bifteke, kotlete in pleskavice, otrokom ostanejo čevapi in perutnice...).
Imam pa v posodi še vedno malo zlate rezerve, če bi zavladala kaka dodatna lakota, pa doslej ni bilo potrebe po načenjanju rezerv, četudi smo delali piknike za 60 ljudi (no, pri taki količini ni šlo brez kozlička in odojka). Potem rezervo lepo zamrznem in jo sproti porabim za kakšno kosilo (čevapov nikoli ne spravljam, bolj ostao meso).
Zelenjava je pri nas bolj spremljava, mora pa biti dovolj jajčevcev v sojini omaki s česnom ter bučk z mlado čebulo v marinadi.
Pa džuveč riž, jasno.
Mamamia
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Peresniki z omako puttanesca

Milijonska juha