Strune na vrtu
Jaz sem pa slišala ,da pomaga tudi korenček.Postopek kot pri krompirju.
mileniKako to misliš - pomaga korenček? Pri nas so bili korenčki polni strun, pa vse ostalo tudi.
SonjaPri meni je s strunami dokončno opravil krt. Tistih nekaj krtin, ki jih grabim za njim in tistih nekaj dvignjenih sadik, ki jih spodrije, je v primerjavi s strunami in ogrci majhna kolateralna škoda.
CilaPomaga tako,da strune žrejo korenje in ne korenine solate.
mileniKako to dopovem strunam? Našim se niti ne sanja, da bi morale biti v korenju.
Sonja| limnol je napisal/a: |
Kako to dopovem strunam? Našim se niti ne sanja, da bi morale biti v korenju.
|
![]()
![]()
![]()
Lep je dan...... Hvala! ![]()
lp
cervusMi imamo letos prvič problem s strunami. Lani sem uporabljala zastirko s slamo. Je mogoče slama vzrok za razmnożevanje strun?
terezinkaNe, krive so pokalice (hroščki), ki so doložili jajčeca prav v tvoj vrt - in lansko bolj sušno leto je bilo prav prikladno zanje. Naslednjih par let se boš pač borila s strunami. Prekopavaj, pobiraj jih, poskusi z vsem - vsaj mirno vest boš imela, da si naredila, kar si mogla.
SonjaKolikor mi je znano, se rade namnožijo, če ni pognojeno z dovolj uležanim gnojem. Vsaj sosedi se je to zgodilo. Jaz sem imela lani precej dela z njimi, letos pa je bistveno bolje, saj sem lani jeseni ves vrt prerahljala z vilami in letos spomladi spet ( jeseni sem s tem odstranila veliko ličink majskega hrošča pa tudi kaka struna se je našla), gnojila pa sem z gnojilom v peletah 1001 cvet- mešanica konjskega in kravjega gnoja z gnojilom kalifornijskih deževnikov in imam bistveno manj plevela kot z organikom.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Panakota z belo čokolado in penino

Miklavževi parkeljni