Jugoslovenka
Hvala punce...![]()
Biskvit sem pekla v kvadratnem razteglivem tortnem modelu. Ko je bil pečen, sem ga pustila še kakšnih 10 minut v modelu, nato sem ga obrnila narobe na peki papir, da se je shladil do konca. Ohlajenega sem razrezala s tortno žagico. Torte sem prav tako delala v tem modelu, ki sem ga povišala tako, da sem ob strani dala karton oblečen v alu folijo, dala malo v hladilnik, da se je krema strdila ter nadaljevala na isti način z drugima dvema tortama. Zato so tudi robovi tako ravni, ker so se lepo oblikovali v tem modelu.
In še nekaj slikic razrezane torte....![]()

stana
Ja tukaj vidim, da ima stana.r res pladenčke.
Jaz dam pa kar na trši karton, ki ga oblečem v barvan papir in oblepim s samolepilno foljo
- home made proizvodi.
Ampak je vseeno stala skupaj. Še prevoz (3 km) je preživela - uspešno.
Lp
Morska medvedka, zelo lepa torta ![]()
![]()
![]()
Moji "pladnji" so pravzaprav improvizacija. To so bele kapa plošče, ki sem jih kupila v City parku, v trgovini Art in se kar dobro obnesejo.
stana
stana.r: a si uporabljala tudi slamice, ali imaš spet kakšno novo idejo za podstavljanje nadstropij? ![]()
Pa so te plošče take velikosti kot si jih uporabljala ti, ali se jih lahko malce izreže?
Kakšno bi bilo vedno fajn imet na zalogi (če mi slučajno kartona zmanjka) ![]()
Lp
Uporabila sem slamice za podlaganje. Torta je bila precej težka in sočna zato nisem hotela riskirat, da bi se zvrnila.
Kapa plošče dobiš v treh ali štirih dimenzijah. Največja mislim, da je velika 1 meter. Zelo lepo se reže z olfa nožem, celo lažje, kot karton in tudi bolj čvrsta je.
stanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jugoslovenka

Marmorni sladoledni sendviči