Kupujete izdelke slovenskih proizvajalcev?

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. maj 2008 8:59

Ne, ker imam dovolj dokazov, da deklirirane prednosti niso zanesljivo rezultat naše zemlje in naše proizvodnje.

 

Razlika med tujim izdelkom in našim je predvsem v tem, da ima pri prvem dobiček tuj lastnik, pri drugem pa domači. Od dobičkov domačih lastnikov pa delavci ( če naj bi šlo za solidarnost do delavcev) itak nimajo koristi. Pri tem pa sem prepričana, da druge države obdavčijo dobiček oz. premoženje in imajo manjši delež dela na črno, z večjo verjetnostjo kot naši.

Pri vzhodnih izdelkih pa mi je ob nakupu vedno neprijetno. Zaradi izkoriščanja otrok, odnosa do okolja in, pa smo spet tam, velike pogoltnosti naših trgovcev, ki ob teh uvozih dobro zaslužijo.

F r i n a

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

15. maj 2008 10:11

Tudi jaz ne, ker je v javnosti preveč podatkov, da so surovine iz uvoza. Predelava je pa pač predelava in je čisto vseeno kje se vrši. Delavka v Eti ne bo imela nič več, če jaz kupim ukrajinske zmrznjene borovnice, ki jih je zapakirala v Etino vrečko, bo pa imel toliko več njen direktor, za katerega mi dol visi. Izrek "kupujte slovensko" bi meni pomenil, da kupim slovenske zmrznjene borovnice, slovenske oljke, slovenske kumarice (malo morgen), med, ki so ga nabrale slovenske čebelice. Skuta Ljubljanskih mlekarn nima z mlekom slovenskih krav nobenega opravka. Pri vseh teh zadevah me žal vodi interes lastne denarnice. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti