Kitajski kruh
V Karibih uporabljajo kokosovo olje (ki je v trdem stanju pri sobni temperaturi) za kozmetične namene. Olje segrejejo v mikrovalovki toliko, da je tekoče in uporabljajo za obraz, telo in tudi masaže.
Mene je enkrat v Indiji močno opeklo sonce in so mi dali stekleničko kokosovega olja.
Na njej so bila navodila in priporočali so ga za večino poznanih bolezni.
Za krepčanje šibkih možganov so priporočali mazanje po glavi.
nolaPred časom sem v Sparu kupila kokosovo mleko, a je bilo zelo redko, iz vode in kokosovega ekstrakta. Kje pa prodajajo ''pravo'' kokosovo mleko, tj. iz kokosovega sadeža?
jgirlPo moje nisi dobro pretresla konzerve ali tetrapaka, preden si kokosovo mleko uporabila. Ker na vrhu se vedno nabere prozorna tekočina, bolj gost del pa na dnu posode. Zato je treba dobro pretresti pred uporabo.
Večinoma kupujem mleko v konzervi, vijolične barve je in polovica kokosa je gor narisana. Ali pa kokos cream, tetrapak je, malce bolj gosto je to kot kokosovo mleko.
mamamia
mamamiaAli pa si kupila kokosovo vodo, znamka je coco in je mišljena kot osvežilna pijača, prodaja se pa v tetrapaku. Drugače pa lahko pravo kokosovo mleko kupiš v skoraj vsakem Sparu. Jaz ga kupujem v Leclercu, ker je ugodno in zelo kvalitetno. Imajo ga pa v 400g pločevinkah ali pa 200g tetrapaku.
VesnuskaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski kruh

Čarobna zelena torta