Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami
Na tej strani lahko preverite za vsakega oglaševalca, ki nudi delo, ali opravlja registrirano dejavnost. Če ga po imenu in priimki ne najdete, potem gre za tipnično delo na črno, saj opravlja komercialno dejavnost, za katero ni regsitriran.
Oglaševalec je po Zakonu o preprečevanju dela na črno dolžna pred objavo oglasa preveriti, ali je za tako dejavnost registriran. Če kljub temu oglas objavi, se mu lahko izreče visoka kazen.
Prijavo na inšpektorat za delo lahko poda vsak.
F r i n aSem pogoglala: me veseli, da je moj poziv, da čimbolj razširimo past, padel na plodna tla. Hvala.
F r i n aČe skrajšam učinek:
- Delo njegovih oglasov ne objavlja več,
- Večer je obkavil zgodbo, iz katere je razvidno, da gre za delo na črno, tudi iz odgovora inšpektorice,
- Policija je obiskala našo članico, kar pomeni, da se je postopek zaradi goljufije na tožilstvo začel,
- prijave prekrška so bile poslane na inšpektorat za delo, tržni inšpektorat in davčno inšpekcijo.
Jutri bom napisala na inpektorat za delo mail, da tip, ki nima registrirane dejavosti ( glej Ajpes), opravlja dela na črno ( organizizira komarcilano dejsvnost) in da Salomnov oglasnik objavlja oglas z delo v nasprotju z Zakonom o preprečevanju dela na črno, ker mora pred objavo preveriti, če opravlja dejavnost, ki jo oglašuje.
Natioskan izvod in lastnoročno podpisan bom poslala na Inšpektorat za delo v Maribor, z zahtevo, da me obvestijo ( me morajo), kaj so storili.
Lahko naredite tudi vi, bojda je zelo malo prijav zaradi goljufije.
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami

Orehova potica po receptu moje mame