Veliko se govori o škodljjivosti bele moke, predvsem pšenične. Zanima me, katera izmed mok je potemtakem najbolj zdrava in bi lahko nadomestila pšenično pri kuhi in pek. Hvala.
Iskra
Veliko se govori o škodljjivosti bele moke, predvsem pšenične. Zanima me, katera izmed mok je potemtakem najbolj zdrava in bi lahko nadomestila pšenično pri kuhi in pek. Hvala.
Iskra
Škodljivost BELE moke. To pove vse. Uporabljaj moko iz celega zrna, ni važno, katero.
SonjaMeni se najbolje obnese pirina polnozrnata moka. Tudi biskvit z njo dokaj lepo uspe. Dobim jo iz enega mlina. Kadar pa te možnosti ni, kupim moko Mlinarstva Rangus, mleto na kamne.
Julija
Sporočilo je spremenil(a) Julya dne 21. apr 2008 11:47:24zakaj pa je bela moka škodljiva?
lp
cervus| limnol je napisal/a: |
| o "bio" imam svoje zelo zasebno mnenje..... v bio pač načeloma ne verjamem, vsaj kar se tiče moke ne. Oziroma jo tlačim v kategorijo "naj plača, kdor misli, da mora". Na tleh, ki so jih dvajset ali več let gnojili in škropili s pesticidi, vsaj še dvajset let ne bo zraslo nič "bio". Sploh zato, ker se oznake BIO lepijo bolj tako po diagonali, ne da bi kdo zares pojasnil, kaj to pomeni. Lep pozdrav, Sonja |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polpetki iz melancan

Pure svedri s paradižnikom in baziliko