Jemanje medrola?
Sama imam tudi kronovo bolezen in jemljem medrol, začela sem z 48 mg...stranski učinski seveda so kot pri vsakem zdravilu.
Meni osebno so začeli izpadati lasje, zabuhla sem kot lunica...zanima me kdaj ta zabuhlost splahne?
anchy5Pozdravljeni,moja mami je imela bolezen sarkoidozo,ne vem točn kaj je to,nekaj na dihalih se mi zdi.Par let nazaj je bila stalno na Golniku,ko je začela jest medrol,je imela tako zabuhel vrat(zadaj do ramen)kot hrček al morski prašiček,ki si naredi zalogo za jest.Tud ona je dobila potem sladkorno.Zdaj ima trikrat na dan inzulin.Ne vem a je to posledica jemanja medrola,ampak ko je nehala jemati medrol,je šele sčasoma izginila ta oteklina pri vratu.lp
martina.pridna@anchy če se jest prov spomnim, je mož nehal bil zabuhel ko je prenehal jesti medrol (je bil 5 let na medrolu - nato je dobival remicade, sedaj je na humiri).
Ebonlass
anchy5
tudi jaz imam chronovo bolezen in sem bila na Medrolu.Začela sem z 64 mg,jemala sem ga več kot pol leta,preden mi ga je zdravnica začela postopno zmanjševati (-4mg/teden).Po tem se je stanje kar za nekaj časa popravilo.Jemala sem ga pred 6 leti.Zabuhlost in ostali stranski učinki bodo začeli popuščati,ko boš zmanjševala dozo ( pod zdravniškim nadzorom!),ćisto pa izginili po nekaj tednih brez njega.
Želim ti čimboljše okrevanje
drejkaa
Drejkaa :)
Hvala za te vzpodbudne bedsede...sedaj sem na 4mg. Končala naj bi 18.ta mesec, če bo na kontroli vse ok. Jemljem pa ga že skoraj 4 mesece. Sem se pa zelo preštraila, ker pravijo, da pri nekaterih zabuhlost ostane. Katera zdravila imaš pa sedaj glede bolezni in kako je potem k prenehaš z Medrolom?
anchy5Ojej...koliko kg pa si pridobila in koliko časa si ga jemala? Ja, res je da povzročajo lakoto, sama sem dobila kr precej kil nazaj...amapak se ne pritožujem, ker sem jih prej imela le 45 in to zaradi poznega odkritja Cronove in so mi šle kile kr dol, groooza :(
Ampak zdej je ok, mam normalne kile. Upam, da tudi ti nisi imela še več stranskih učinkov. :)
anchy5Lej anchy5, moj mož je bil 5 let na medrolu, ko so mu diagnosticiral chronovo je mel 54 kil, ko je začel z medrolom je bil skoz lačen, samo o hrani smo se pogovarjal ... zredil se je nazaj na 83 kg. Po 5h letih medrola je začel dobivati remicade (cca 3 leta) sedaj je skoraj 2 leti na Humiri. Od tega da je zaradi medrola zgubu vse zobe in ima krhke kosti (1x že zlomljeno nogo), da je bolezen še vedno skozi v zagonu, da je tik pred 3jo operacijo zaradi stenoze sploh nebi. Ker tudi pri chronovi je 100 ljudi - 100 različnih oblik. Upam da nimaš take smole kot pri nas, ko je bolezen praktično 10 let skozi aktivna in nikoli ne gre v remisijo.
EbonlassMeni pa medrol ni povzročal kake posebne lakote, sem pa imela ves čas jemanja nočne more, poleg tega me je v spanju oblival mrzel pot. Sem bila zelo vesela, ko mi ga ni bilo treba več jemati.
tjasKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Vanilijeve rolice

Mehiške taco košarice