Pečenice na leči
Tako Ampio imam jaz že nekaj časa. Občasno delam rezance za juho, široke rezance, ali pa samo razvaljam testo, potem pa na tistem malem ročnem modelčku naredim štruklje - napolnim jih z različnimi nadevi.
stara
Tudi jaz imam Ampio že najmanj 20 let. Dobro se obnese in veliko ga uporabljam za valjanje in za izdelavo rezancev, širokih in tankih. Res se ga splača kupit.
Marjana
Sem že v drugi temi napisala, pa ponovim še tukaj:
Moja Ampia ima pri širini 15 cm na valju za rezanje jušnih rezancev 34 zobcev, tisti, ki sem ga ponesrečeno kupila pred leti v Merkurju, je imel mislim da 28 zobcev. Rezultat: rezanci so bili podobni trakovom. Mene je to zelo motilo. Na pogled je bil čisto identičen Ampii, ni bilo opaziti, da je zobcev manj in da so širši.
Ena od članic je v isti temi pripomnila, da je dobila v Merkurju za novo leto strojček (razumela sem, da je bil plastičen), ki je samo rezal, ne pa tudi valjal. Velja se prepričati pred nakupom.
Z Ampio sem pa zelo zadovoljna. Prej sem 30 let imela tistega domačega iz trde plastike, ki ni imel možnosti spreminjanja debeline valjanja in je valjal ter rezal približno 8 cm trakove. Kaj je bilo okrog njega komplikacij - ravno prav mehko testo, ravno prav suho, če ne se je vse trgalo in drobilo. Ampia je proti njemu pravi luksus.
Cila
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečenice na leči

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem