Zdravo. Mene zanima kako ve-vi pripravite govedino v omaki. Eni prej skuhajo meso v vodi, drugi ga samo popečejo in dodajo omaki. Rada bi naredila res okusno govedino v omaki.
lp
Teka
Zdravo. Mene zanima kako ve-vi pripravite govedino v omaki. Eni prej skuhajo meso v vodi, drugi ga samo popečejo in dodajo omaki. Rada bi naredila res okusno govedino v omaki.
lp
Teka
Jaz najprej goveje zrezke na eni strani namažem s senfom in z nenamazano stranjo popečem na vročem olju. Nato jih vzamem ven in v tem olju ocvrem čebulo, česen, papriko in na tanke kolobarje narezan korenček in zeleno. Ko to zlato rumeno porjavi, dodam malo mlete rdeče paprike in malo vode, razne začimbe in zelišča in goveje zrezke. Vse to lepo pokrito dušim kako uro, po potrebi zalivam z juho ali vodo in ko so skoraj mehki, dodam na kockice narezan paradižnik, grajščič, koruzo, bučke in melancane narezane na kockice, posolim in dušim do konca. Tik pred koncem zalijem z malo domače rdečke in na koncu posipam z nasekljanim petršiljem in drobnjakom. Zraven ponudim pire krompir ali pa njoke. Paše tudi riž ali pa ajdovi žganci in seveda skleda solate.
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremna cvetačna juha

Piščančja stegna z miso pasto