24. apr 2008 19:42
Lisa, hvala za lepe besede. Res je, da sem si ta način življenja izbrala sama (pač "kariero") in se mi nekako zdi, kot da spim. In da sem bom že prebudila, ko bo čas za to.
Prej pa na žalost ne bom mogla zaključiti, ker birokratski mlini počasi meljejo...recimo na odobritev teme čakaš pol leta, oddala še nisem, sem mislila, da bom pred prazniki, pa je mentor zginil na dopust. Pride sredi maja...Če bo po sreči, zadnji semester vpišem jeseni, potem pa je nadaljnji pogoj dve leti raziskovalnega dela.
Žalostno pri tem je, da med službenim časom ne morem delati za študij, čeprav mi ga plačujejo (mladi raziskovalci to lahko delajo in tudi večina drugih je lahko delala med službo), ker sem na firmi (imamo cca 100 zaposlenih) edina s tem znanjem in posledično zelo obremenjena. Da naredim tekoče zadeve, sem sigurno v pisarni več kot 8 ur. Zaposlovanja novih kadrov ne načrtujejo, za primer naj navedem, da imajo sorodne firme zaposlenih okrog 10 ljudi za ta posel, jaz pa sem sama.
Danes sem še posebno žalostna, saj sem slučajno slišala nadrejene, kako so grdo govorili o meni. In tudi večkrat sem že dobila na nos, kakšne bodo šele potem moje (dodatne) naloge, ko študij dokončam. Nekaterim mojim kolegom s faksa se je že tekom študija, ko smo delali izpite, v službi spreminjalo na bolje, dobili so povišico, postali vodje oddelkov, skratka napredovalo... Najraje bi vse skupaj pustila, vendar so mi plačali že 3 letnike, kar znese kar precej.
Zdi se mi, da sem v začaranem krogu.

katka
http://katka-lopatka.moj-album.com/