Široki rezanci la collezione na bolonjski način
V navedenih receptih ni nikjer določena količina tekočin in morda tiči problem prav tu. Skoraj 100% zanesljivo razmerje med moko in tekočino je 1: 1,5 v korist moke. Torej na 600g moke, daš 400 g vode ( vključno z nekaj žlicami olja).
Drobi se lahko če uporabiš preveč kvasa. Na 600g moke T500-850 uporabi največ 10g svežega kvasa( če si v Verinem moštvu, še manj). Za polnozrnate moke pa malo več.
Tretja stvar ki zelo vpliva na kvaliteto kruha je temperatura v pečici in trajanje pečenja. Vzhajan kruh dam v hladno pečico, naštimam na 220 st.C z ventilatorjem in na 35 minut in to je to. Skorjica je ravno prav hrustljava in ni debela ali trda. Če ga pečeš v kruhomatu, je pa itak za vse poskrbljeno.
Sicer je pa to res, kar je napisala Reca, kupljen kruh ima raznorazne dodatke da je kruh rahel.... in vedno do pike enak. Ravno zato ga ne maram.
Upam, da ti bo v pomoč.![]()
| kota je napisal/a: |
| Sonja,najlepša hvala za odgovor.Katero moko pa uporabljaš ti pri peki kruha?LPTanjakota |
Jaz polnozrnato moko kupujem v Brinečevem mlinu v Nazarjih. V trgovinah do zdaj nisem našla kvalitetne polnozrnate moke, da se kasneje kruh ne bi drobil.
Belo moko pa kupujem v Hoferju. Zelo kvalitetna in poceni.
Sonja| aki je napisal/a: |
| Vzhajan kruh dam v hladno pečico, naštimam na 220 st.C z ventilatorjem in na 35 minut in to je to. Skorjica je ravno prav hrustljava in ni debela ali trda. Aki[pikapolonica] |
Tudi jaz. Dam vzhajaz v pečico, potem pa prižgem (imam samo ventilacijo). In je OK.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci la collezione na bolonjski način

Jajčevci z rižkom