Pesto palačinke
Tudi midva z možem letos zidava. Imava super zidarja, ki po potrebi pripelje zraven še pomočnika. Drugače nama pomagajo sorodniki in sosedi (ki so nama "dolžni" uslugo). V povprečju nas je bilo za mizo vedno od 12 - 18 ljudi.
Kuham obvezno jaz. Dva do tri obroke na dan (odvisno od tega kako dolgo se dela). Če vem, da bodo trije obroki, naredim prvi obrok narezek, drugi jed na žlico, tretji pa pečenko, prilogo in solato.
Obvezno je tudi pecivo: buhtlji, pecivo na suho, pecivo za požrešne sosede, jabolčna pita, skutin zavitek, jabolčni štrudelj, jogurtovo pecivo (z dodanimi breskvami ali marelicami) - ti recepti so vsi v bazi in zelo "hvaležni" za pripravo in postrežbo.
Jed na žlico lahko marsikdaj narediš kak dan prej in ti ostane dopoldan za pripravo peciva ali kruha...
Res pa je, da smo prašička vzredili doma, pri tašči, krompir nasadili na njivi, solata je na vrtu, paradižnik tudi in se mi računica glede hrane gotovo izide meni v prid.
Glede pijače pa: največ se spije ledenega čaja, navadne vode, čisto rahli "špricer": 1/3 vina, 2/3 radenske. Seveda, ko je pa delo končano, potem pa po želji: lahko tudi pivo. Se še ni zgodilo, da bi se mi kdo napil in slabo delal...
Rekla pa sem jim: koliko se boste vi potrudili za naju, toliko se bom jaz za vas...
Imate še kakšno delo zame ![]()
?
Nevem pa, kako ti vse to uspe naredit zraven službe, (otrok)?!?!?!
Pri nas pa velja načelo..... 1x na dan kavica. Včasih kakšno pecivo za zraven. In to je vse.
Trenutno imamo zidarja, ki nam dela omete. Od doma si prinese pločevinko golaža, prebranca, ... in si jo pogreje z "brenarjem". ![]()
![]()
![]()
![]()
- meni to čisto odgovarja.
Lp
Teka
Sporočilo je spremenil(a) Teka dne 12. okt 2008 08:25:53
Sporočilo je spremenil(a) Teka dne 12. okt 2008 08:29:39Čudovita hišica, boš videla kakšen užitek je ko se vseliš...
lp
mizarkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pesto palačinke

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem