Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako
Pa saj ti vendar nihče ni rekel, da so mimogrede nabrane, menda ja vsak ve, da ne rastejo, kot visok fižol
.
rimljanka ti je hotela povedati, da imamo v naši deželici zaenkrat še srečo, ker lahko gozdne sadeže po mili volji nabiramo, kjer hočemo (to velja seveda tudi za gobe, kostanj, maline...) in nas lastniki teh zemljišč ne preganjajo. Pa seveda čas in veselje do tega opravila je treba imet.
Če pa nekdo reče, da je cena visoka, pa tudi ni treba takoj v luft skočit. Vsak po svoje delo vrednoti...ti jih za tak drobiž ne bi prodala, ona jih ne bi kupila, pa je.
Sicer pa jaz, ko grem na kmete al na tržnico h kmetom karkoli kupovat, nikdar ne "gliham" (kar sicer zelo rada počnem pri cotkarjih in bratskih prodajalcih sadja in zelenjave), plačam, kolikor rečejo in cenim njihovo delo, prav pa je, da ga tudi sami cenijo.
In seveda cenim vse vas, ki borovnice nabirate. In kljub kačastemu nicku ni treba vedno sikati, sem pri elaphus videla, da znajo bit kače tudi prav prijazne žvalce. Verjamem, da si lahko tudi ti, še posebej bo ta vrlina cenjena v tvojem poklicu (sem prebrala na enem drugem forumu, da iščeš zaposlitev na šoli).
Pa ne pozabite se ostrezno zaščititi proti klopom, pravijo, da so letos spet zelo nadležni.
Ognjičmambica, zadnjič se oglašam v tej temi, če slučajno nisi do zdaj opazila NIKOLI se nisem oglasila kot moderatorka tule. Do zasebnega oglašanja imam pa seveda toilkio pravice kot vsak drug član te strani.
Zadirčna nisem. Stojim za vsako črko, ki sem jo napisala.
V svojem ne tako kratkem življenju sem nabrala veliko borovnic, gozdnih jagod, malin, manj pa brusnic, da o obiranju hmelja ne govorim. In, tako kot Lisa, obiram tudi pridelek (ki ga pridelam, torej še marsikaj drugega postorim, ne oberem samo sadežev) na domačem vrtu. Tudi klase na požetih (takrat še na roko, s srpi) žitnih poljih sem pobirala, recimo. Poznam kmečko delo in znam ceniti trud pridelovalcev.
Še vedno je pa res, da vse, kar zraste samo od sebe in poberemo v gozdu, da zaslužek brez odbitka tistemu, ki nabere, in ne tistemu, ki je lastnik gozda. Tu se strinjam s tedi, da se številni obiskovalci gozdov ne zavedajo, da niso na svojem.
Večno ne bo tako, tudi tega se zavedam.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako

Zdrava orehova potica