član od 20044272 sporočil
aki, če želiš debelejše testo, ga ne razvleči, ampak zvaljaj - lahko tudi s pomočjo strojčka za testenine - potem samo malo prekriješ tiste proge testa, povaljaš, da se sprimejo, pa imaš svojo željeno dimenzijo. Ali kore posušijo na zraku ali jih delno spečejo? ali ima kdo recept, prosiiim! Mogoče kdo koga pozna iz domovine kor - koga ki bi bil tako prijazen, da bi napisal recept?;)
julia, Šiptarji pride od Škipetarji, to naj bi bilo kolikor toliko originalno, vsaj po Kalu Mayu;) Na splošno pa ne mislim nič slabega, če rečem Šiptar - zame je to asociacija na sladoled in zeloo sladke slaščice:) In seveda burek! Pri nas se vedno reče: gremo k Šipcu, pa to pomeni določenega, ki ima v Ljubljani najboljši burek:) In vsekakor ne pomeni nič slabega! Res pa je, da pred njim verjetno ne bi rekla tako, da ga ne bi užalila.
Romi so bili že v antiki cigani, pride od anti ganos - vse, kar je pri človeku slabega, zato jih po svoje razumem, da nočejo bit tako imenovani, čeprav je trapasto, da se med seboj kličejo cigani, če pa bi jim ti to rekla, bi bili pa na smrt užaljeni! (to, da se tako kličejo, je preverjeno, ker sem nekaj časa delala z njimi, po mojih izkušnjah so punce fajn, ženske zvite, moški pa patriarhalni za znoret!:)
Z italjane pa mislim, da je to postala žaljivka v 2. svetovni vojni, ampak se mogoče motim, popravite me!
Veri