Smrčanje....operacija

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

30. jun 2009 9:08

Iz prve roke:

Nosno pršilo Asonar deluje tako, da navlaži sluznico žrela in napne mišice v grlu. Tako odstrani najpogostejši vzrok smrčanja. Njegova učinkovitost je dokazana v kliničnih študijah, v katerih je več kot 70% oseb prenehalo smrčati oz. se je intenziteta njihovega smrčanja bistveno zmanjšala.

Asonar je na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah!

Anamarija

neznan uporabnik

30. jun 2009 9:17

Ali pa če pred operacijo poskusite z vzglavnikom proti smrčanju. Veliko ljudem je pomagal. Če to ali pa zgoraj navedeni sprej ne bo zaleglo, pa seveda na pomoč h kirurgu. Sem najprej za alternativen pristop, in če to ne pomaga, k zdravniku. Govorim o smrčanju, serazume. jancka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

30. jun 2009 9:53

Bom še jaz zraven pisker porinila: ali ima kdo (bodisi fantek ali punčka, vseeno) osebne  izkušnje s tistimi obliži, ki jih ponoči prilepiš na nos, da ti nekoliko razširijo nosnici in baje tako manj smrčiš? Učinkuje ali ne?

LP

cervus

Alcika  

član od: 14.9.2008

sporočila: 192

30. jun 2009 11:19

No, tole sem pa jaz dala skozi na Golniku. Moram rečt, da je zadeva zanimiva. Tja sem bila poslana, preko specialista iz KC Lj. Hospitalizirana sem bila 2 noči. Je pa tko,da je vse odvisno od prve diagnostične noči (lahko si samo eno noč tam, lahko pa tudi dlje). Pot je nekako takšna, najprej je potrebno svojemu O.Z. povedati za težave, ta napiše napotnico za specialista ORL in še nekaj preiskav glede pljuč, potem se pa vse skupaj, seveda če je potrebno, pošlje na Golnik in tam naredijo preiskave (dr. Gabrijelčičeva). Čakalna doba je kar dolgo,celo leto dni, se pa definitivno izplača. Po preiskavah, ki ti jih naredijo in diagnostičnih nočeh, se vidi ali imaš motnje spanja ali ne. Če so težave dokaj velike, ti priskrbijo aparat, s katerim dihaš med spanjem. To je seveda moja lajična razlaga, postopka 2 diagnostičnih nočeh, v labaratoriju za motnje spanja na Golniku.Operacija pa ni potrebna, se da popravit s tem dihalnim aparatom, ki ti ga da v uporabo Z.Z. Če meni tvoj prijatelj,da je to res moteče(premori med spanjem, lahko privedejo tudi do srčnega zastoja in možganske kapi), naj se le opogumi in naj se odliči za Golnik po vseh preiskavah v Z.D. Kaj več si pa preberi na tej strani : http://www.klinika-golnik.si/dejavnost-bolnisnic Alja Sporočilo je spremenil(a) Alcika dne 30. 2009 11:22

marosu1  

član od: 17.3.2009

sporočila: 10

30. jun 2009 12:16

Moj partner je že bil na Golniku na pregledih, sedaj pa od marca čaka na rezultate. Začasno uporablja obliže za nos, ki ne bodo trajna rešitev(cena je precej visoka), pomagajo pa tudi ne 100 %, samo ublažijo smrčanje. marosu1

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

30. jun 2009 12:32

Elaphus, meni obliži niso nič pomagali. Sem jih kupila, jih uporabljala, smrčala pa nisem nič manj. Na začetku imaš občutek, da lažje dihaš. To je vse. Tudi sama sem že iskala nasvet pri prijatelju, ki je zdravnik. Rekel mi je, naj ne hodim na operacijo, če smrčanje ne ogroža mojega zdravja. Pravi, da je vsak zdravniški poseg nekakšno tveganje. LP Migla

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

30. jun 2009 13:55

(ja, tveganje za proračun zavarovalnice). Sorry, nisem mogla bit tiho... Vem, kako rečejo, ko imajo otroci mandlje velike, ne jejo, imajo angine, da je to pač tveganje in da rejši NE... (že vejo, šparat je treba). lidka [sonce]

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. jun 2009 14:06

Pri nas imamo probleme s smrčanjem že odkar sva se prvič srečala, pa tega res ne delam jaz, razen če se zvalim na hrbet. Takrat tako ali tako vsi smrčijo.

Bivši sosed je bil ORL in sva ga z dragim enkrat resno vprašala, kako in kaj je s posegi. Čisto odkrito je rekel, da sicer dela predvsem laserske operacije, pa nimajo dovolj uspeha, da bi jo šel sam delat svoji ženi. Ta je tudi grozno smrčala. Torej sva o tem nehala razmišljat.

Obližki so se pri nas enkrat znašli kor teklama v poštnem nabiralniku. Problem je v tem, da ti nekako odpirajo že tako ali tako najširši del nosu.

Menda v resnici dela tale zadeva za v usta. Dobijo se nekako univerzalne, zdaj je pa že kar nekaj zobozdravnikov, ki delajo to čudo po meri. Pa odobreno je od "zdravniške policije".

http://www.zquiet.com/?gclid=CIbo0fP4sZsCFRmbnAod7n

Moj dragi si je nabavil to zadevo 2 tedna po tistem, ko je bil prvič pri kiropraktiku, pa je ni nikoli uporabil, ker zaradi enkrat mesečnih obiskov pri njem ne smrči več. Pravzaprav je zdaj včasih zastrašujoče tiho.

Lepe sanje vsem skupaj

 

Vanja

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

30. jun 2009 14:34

Kako pa lahko pri smrčanju pomaga kiropraktik? lp, vanjatajnsek

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. jun 2009 15:22

vanjatajnsek je napisal/a:
Kako pa lahko pri smrčanju pomaga kiropraktik? lp, vanjatajnsek

 

Vanja, v resnici nimam pojma, ampak ko ti poravna vretenca, se verjetno tudi kaj drugega zamakne. H kirotu je šel sicer zaradi bolečin v vratu in prenehanje smrčanja je bil samo "side effect". Da v resnici ne smrči sem mu povedala šele takrat, ko je dobil zgoraj omenjeno zadevo po pošti. Zdaj je včasih tako tiho, da preverjam, če še sploh diha. Moja zdravnica je rekla, da je mehanična ovora velikokrat vzrok za smrčanje in ni bila prav nič presenečena. No, zdaj se mi že eno leto ni treba selit v sobo za goste ali pa na kauč.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti