Količina pecilnega praška

Joj, mi je kar nerodno vprašati, a ker več glav več ve (pa še na Kulinariki smo) bom poskusila srečo in vprašala.

Koliko pecilnega praška moram dati v biskvit, ki je narejen iz enega samega jajca?

No, pa da kar razložim za lažje razumevanje.

Otrokoma se je "zluštalo" malo mamičinega domačega biskvita s korenčkom. Pa razbijem eno jaco, dodam 3 žlice sladkorja, 3 žlice olja, 3 žlice mleka, en nariban korenček, 3 žlice moke in polovico pecilnega praška.

No, in še ta resnično enostavna sladica mi ni uspela. Namreč okus peciva je bil takšen kot da bi držala požirek gazirane pijače v ustih...Bljak. Fuj.

Predvidevam, da je bila kriva količina pecilnega praška. Torej: koliko ga pa ve dajete v biskvit z eno jajco?

P.S. Lačni nismo bili. Večerjali smo šmorn

blažkaa

Moja kmečka pamet, ki se lahko tudi moti, bi ga dala polovico čajne žličke.

Loni Makaroni
jaz bi dala kvečjemu noževo konico, ali pa celo brez, če bi biskvit naredila s snegom iz 1 beljaka. Balenka
Po mojem je na 3 žlice moke preveč pecilnega. Dodati bi morala več moke, ali manj pecilnega. Sama skoraj nikoli ne dam v pecivo, ki ga je za cel pekač (20×30) celega pecilnega, ker se mi zdi, da ima pecivo okus po pekočem.

Enako kot Balenka.

rimljanka - zasebno mnenje
pecilnega sploh ni treba dati,samo jajca naj bodo eno uro na toplem. snezinka
1/10 vrečke ;) 3 žlice so približno 50g moke, na oko...na 500g moke gre cela vrečka, torej 1/10...če ti uspe :P če imaš pa točno vago daš 1,3g pa je...če pa imaš voljo računat ;) zvagaj 3 žlice moke in preračunaj... 13g krat teža 3 žlic moke deljeno 500g...pa imaš količino pecilnega.. hih kaj ga kompliciram ej ycrna
Ne uporabljam pecilnega sploh, pa je zmeraj lep biskvit. Sicer ni odgovor, ampak morda namig. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
katka lopatka je napisal/a:
Ne uporabljam pecilnega sploh, pa je zmeraj lep biskvit. Sicer ni odgovor, ampak morda namig. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
Se popolnoma strinjam! nola

Jaz po novem (že kake 3 mesece) tudi ne uporabljam pecilnega praška. Keksi so itak lepši, v okusu ni razlike. Pri biskvitu ni razlike.

Izjema so muffini.

Anja
Moje izkušnje s pecivom, ki je vseboval veliko pecilnega (posebno, če sem ga pojedla čez mero) so napihnjenost trebuha in črevesja. Zato se uporabi pecilnega izogibam, njvečkrat ga ne uporabljam. Svetujem, da moko večkrat presejete, jajčka, rumenjak in beljak dobro umešajte. Pa lepo pozdravljene. fuksija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti