Lepo prosim za kakšen recept.
Hvala
Lili
lili A.
Lepo prosim za kakšen recept.
Hvala
Lili
lili A.
poleti jo zamrznem (če si bolj vroče krvi
bo tudi pozimi tole dobro), in nadevam gor smetano. Osvežujoče! (aha, pa po moje cimet ne sme manjkat!)
LP
cervusZdravo,
Mene pa zanima, ali je kdo poskušal vložiti jabolčno čežano? Imamo ogromno jabolk, pa mi jih je žal, ker bodo zgnile. Tale čežana se mi zdi tako vsestranska, da bi jo bilo fino spravit še za hude čase.
V trgovinah sem videla jabolčno čežano v litrskem kozarcu vloženo, pa me zanima, ali je kak poseben postopek za to ali pa je dovolj samo, da naredim po običajnem receptu in potem še vroče predevam v kozarce?
Hvala,
ursa
Sporočilo je spremenil(a) ursacol02 dne 30. 2012 11:41Seveda jo lahko shraniš v kozarce. Jaz že nekaj let tako shranjujem jesenski presežek jabolk.
Moj recept je čisto enostaven: Jabolka dušim z malo vode. Ko so zmehčana, jim dodam čisto malo sladkorja (verjetno bi šlo tudi brez), malo zmečkam s paličnim mešalnikom, takoj polnim v dezinficirane kozarce in zaprem. Tako shranjena čežana počaka tudi več kot eno leto (če je prej ne pojemo).
pirnicaDelam enako kot pirnica, le da včasih dodam cimet.
Tudi sam jo bom letos vlagal. Temu kar rečem marmeljad oz mi je boljše, ker je bolj naravna, sveža in nesladka.
Perfektno kot dopolnilo k raznim narastkom, šmornu, palačinkam, ali palačinkam z skuto, vmešan v skuto, na kruh, k sirovem bureku....
LOVELY
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ajdovi svaljki s kislo repo

Čarobna zelena torta