Tiramisu
Fantoma daj lonček (pa vsakemu svojega) in semena redkvic, pa rukole, kreše, vse to gre hitro iz zemlje, bo prej veselje, katjuška. In kar posejte.
Saj bi že lani rukolo lahko preprosto potrgala, porezala in bi zagnala nova. če imam jaz že nekaj let iste rastline, so spodnji deli čisto oleseneli..... Kar posej rukolo, saj jo boš malo, pa seme prihrani za naslednjo setev. Ena vrečka itak zadostuje za cel vrt, ko so tako drobna semena, pa skoraj vsa kalijo.
| ksenjako je napisal/a: |
| paprika je meni končno pognala- po 1 mesecu. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k |
| rimljanka je napisal/a: |
Fantoma daj lonček (pa vsakemu svojega) in semena redkvic, pa rukole, kreše, vse to gre hitro iz zemlje, bo prej veselje, katjuška. In kar posejte. Saj bi že lani rukolo lahko preprosto potrgala, porezala in bi zagnala nova. če imam jaz že nekaj let iste rastline, so spodnji deli čisto oleseneli..... Kar posej rukolo, saj jo boš malo, pa seme prihrani za naslednjo setev. Ena vrečka itak zadostuje za cel vrt, ko so tako drobna semena, pa skoraj vsa kalijo. [nagelj] rimljanka - zasebno mnenje |
Rukolo lahko, redkvice pa ne, saj bo v lončku zrasla, če je boste ustrezno prepulili in ne preveč zalivali. Sicer pa, za njuno veselje lahko fižol posadite, bo v lončku ob opori rastel, cvetel in kak mali fižolček naredil. To se da celo pozimi na okenski polici doseči
Jaz sem pred tem zadnjim snegom na prosto sejala rukolo in krešo, ki sta že ven in redkvico, ki tudi že malo kuka; sejala sem še peteršilj in špinačo, ampak to pa rabi dalj časa. Imam pod kopreno.
Katjushka, semena lahko poseješ v šotne lončke in ko bo čas, posadiš z lončkom vred v zemljo. To vedno prakticiram pri kumarah in bučah, da ne prizadenem korenin.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tiramisu

Klasična pizza