Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10124
ali pa tole...
matildaNaredila ticino maso natanko po receptu Ežoja z dne 16.2.08. Imam v hladilniku nekaj, kar se drobi ko žganci, in eno torto, ki mora jutri popoldan na mizo za 1. rojstni dan naše puže.
Ja, imam še nekaj venčnih listov za pink vrtnice, pink trak ( zrezan s petelničkom in z vzorcom zvezdic), vse izdelano iz ratluka z okusom bergamotke in sladkorjem v prahu.
Kaj naj naredim s tistim nekaj, ki tehta 1,20 kg, vsebuje vse sestavine po Ežojevem nasvetu, pa se noče obnašat kot ticina masa.
???
| frina je napisal/a: |
Naredila ticino maso natanko po receptu Ežoja z dne 16.2.08. Imam v hladilniku nekaj, kar se drobi ko žganci, in eno torto, ki mora jutri popoldan na mizo za 1. rojstni dan naše puže. Ja, imam še nekaj venčnih listov za pink vrtnice, pink trak ( zrezan s petelničkom in z vzorcom zvezdic), vse izdelano iz ratluka z okusom bergamotke in sladkorjem v prahu. Kaj naj naredim s tistim nekaj, ki tehta 1,20 kg, vsebuje vse sestavine po Ežojevem nasvetu, pa se noče obnašat kot ticina masa. F r i n a |
Po katerem receptu si pa delala? Ker tam sta 2...
Jaz bi dodala kako zlico ali dve rastlinske masti, če se ti tako drobi. Ali pa malo glicerina.
Če si delala z želatino, probaj en del dat v mikrovalovno in fajn pregnest, mogoče bo boljše...
Če še nisi drugače rešila zadeve, seveda.
Tortica bo pa v vsakem primeru dobra, lepa pa sigurno tudi.
čokoZjutraj živčna stala pred eno trgovino, da so jo odprli in kupila ratluk. Naredila novo maso, one vrtnice niso hotele biti vrtnice, ampak so bolj v bližnjem sorodu z orhidejami.
Ne vsebuje želetine, vsebije rastlinsko maščobo. Meni se zdi, da je glicerin neužiten.
Nadev pa je iz stepene sladke smetane, vanilijevega jogurta in zmečkanim banan. Ni smelo biti nič od čokolade, jagodičevja, anansa, agrumov. Kar problem.
Pa sem hotela vse rumeno- belo: mislite, da sem dobilo rumeno svečko ? Nisem
!
Olupljena torta je že pojedena. Ticinka je bila mehka, pa se je malo zleknila. Ampak torta, torta pa je bila odlična.
Cel popoldan in celo noč smo v vodi utapljali svečko, ki je še naprej muzicirala. Mala slavljenka pa se je po fotografiranju lotila torte s prsti in jo zluknjala, nato pa z rokico pojedla s krožnika.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla

Zelenjavna mineštra