Menjava poklica

Jessie  

član od: 10.6.2002

sporočila: 106

tema odprta - 5. feb 2008 20:27 | ogledi: 1.745 | odgovori: 3

Lepo pozdravljeni.

Sicer še ne menjam poklica, ker ga niti še nimam, me pa nekaj stvari vseeno zanima. In upam, da kdo izmed vas ve, kam naj se obrnem in kaj na storim. Sem tik pred diplomo na eni izmed naravoslovnih smeri. Čeprav že dolgo vem, da sem zamočila pri izbiri faksa, sem vseeno prišla tako daleč. Še nekaj malega izpitov in diploma. Mene pa vseeno mika kakšen od bolj "preprostih" poklicev. Z vsem srcem živim v kulinaričnem svetu. Zanima me vse, kar se tiče hrane. Zgodovina in moderne metode. In po pravici, želim si, da bi lahko to počela tudi za denar. Pa ne vem, kam naj se obrnem. Vpis v srednjo kuharsko ali slaščičarsko šolo se mi tik pred diplomo zdi malo smešen... Pa tudi to bi verjetno speljala... če res ni druge poti. Za katero, upam, da veste vi.

Hvala za nasvete.

Jessie

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

5. feb 2008 20:32

Pozanimaj se o kakšnem podiplomskem študiju na kateri od visokih šol za gostinstvo in turizem, tako da tvoja diploma ne bo šla v nič, pa še dodatna znanja, ki si jih želiš, boš pridobila. Ali pa se pozanimaj na obrtni zbornici, kaj vse potrebuješ, če se odločiš za kakšen s.p. v zvezi s prehrano, pijačami, slaščičarstvom in vsem, kar ti roji po glavi. Najprej pa se odloči, kaj je tisto, s čemer bi se ukvarjala in preživljala - lasten lokal, slaščičarna, pekarna, peka slaščic, catering..., pot naprej je potem z diplomo v žepu lahka. Kjer je volja, je tudi pot, pravi nek pregovor. AMpak pred t em moraš točno vedeti, kaj hočeš. Pozdrav, Mamamia mamamia

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

5. feb 2008 22:46

Ena izmed možnosti za pridobitev strokovne izobrazbe je mojstrski izpit, kjer ni klasičnega izobraževanja, ampak se znanje dokaže na izpitih. Obstajajo pa tudi različne oblike neformalnega izobraževanja, kjer se lahko izpopolniš na želenem področju. Veliko delodajalcev pa pričakuje od zaposlenih da poklic obvladajo, ne glede na doseženo stopnjo izobrazbe. Tako kot je mamamia rekla pa se najprej odloči v kateri dejavnosti bi se sploh našla. Recimo catering je dovolj zanimivo področje, samo je konkurenca že kar močna in bi morala res izstopati s kako novo storitvijo.

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

7. feb 2008 1:08

Kaj pa npr. dietetika oz. prehransko svetovanje? Če imaš naravoslovno izobrazbo, bi ti verjetno zelo koristila, znanje in veselje do kuhanja pa seveda tudi.

http://www.vszi.upr.si/index.php?catid=72&lang=s

Nasja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti