Jabolčne rožice
Danes sem jih prvič pripravljala v pečici,res so dobri ,tako da jih bom še delala na ta način.Panirane zrezke sem malo pomočila v olje in dala na peki papi.Pekla 20 minut na 180.Drugič bom probala brez olja.Zelo so bili sočni.Panirala sem piščančje.
lp gogaKaj vse tu ne zveš???''''''
No, jaz sem na nemški tv gledala eno oddajo, kaj so pravi dunajski zrezki.Naredili so različne dunajske:puranje, svinjske, goveje.....in različne pomade, pa različno pripravo. Pa so s tem šli na cesto in ugotavljali, kateri so ta pravi dunajski, kaj porečejo preizkuševalci. Naj povem, da so to ponudili več kot 1000 ljudem. Cela raja je ugotovila, brez da bi vedela kakšen dunajc je, da so najboljši juneči zrezki pripravljeni tako: moko in notri malenkost mlete rdeče paprike, v mleko in jajca, količina pol pol in malo soli, in drobtine, klasične.
Potem so šli na Dunaj in to ponovili. Rezulatat je bil isti. Pa so šli še po gostilnah, kjer tradicionalno pohajo dunajce. Najbolj obiskana je bila gostilna, kjer prodajajo dunajske kot sem zgoraj napisala.
No in še moje preverjanje. Res sem pohala vse mogoče, tudi zajca in kozlička, vendar so najboljši dunajski pohani v dobrem olju na zgornji način. Meni in mojim so res najboljši. Sem že delala tudi drugače in v pečici, vendar ga ni čez klasiko. Pa mleko ne dam zaradi premalo jajc, pač pa da je meso bolj sočno. Da pa bi bilo pri kosti krvavo to pa se mi še ni zgodilo.
No, pa dober tek!
KyaraKyara, paprika v moko, super ideja!
AtinaKruci seveda nas mika, no, mene vsekakor, zanimivo mi je to, da nič ne polivaš z maščobo.
Hvala za nasvet, cvrtja si zelo želim, pa ga ne smem (ali ga sploh kdo še sme?)
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčne rožice

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami